5

Waar opruimen toe kan leiden!

Mijn mantra van de afgelopen periode was opruimen. Opruimen omdat mijn kabouterhuisje dreigde dicht te slibben. Opruimen omdat er heel veel overbodige zaken in de kast stonden. Opruimen omdat dat niet alleen tot een opgeruimd huis maar ook tot een opgeruimd hoofd leidt.
Opruimen dus.

In mijn lange vakantie waarin mijn energie per dag toenam merkte ik dat ik weer plezier kreeg in het klaarmaken van mijn eten. Jaren heb ik daarmee gerommeld want als ik moe thuis kwam was koken wel het allerlaatste waar ik zin in had. Bakken deed ik ook nauwelijks meer en ook daar begon ik weer mee. Er kwam veel bezoek en dan wil je natuurlijk iets lekkers maken.
Toen ik deeg voor een taart aan het maken was realiseerde ik me dat de mixer dateerde uit mijn tijd in Amsterdam, bijna veertig jaar geleden. Hetzelfde gold voor de sinaasappelpers, ook stokoud. En zo waren er meer dingen in de kast te vinden.
Opeens ontstond er een optelsom: weer plezier in koken, straks een Nieuw Leven met heel veel tijd, zelf brood willen bakken én al die oude apparaten in mijn volle kasten die leidde tot een voor mij zeer revolutionair idee: moest ik me niet eens wagen aan een echte keukenmachine? Zo’n ding dat moeiteloos kneedt, snijdt, perst, mixt, raspt en schaaft? Zo’n ultra modern apparaat dat veel minder plaats inneemt dan al die losse onderdelen?

Als zo’n idee er eenmaal is dan moet ik er wat mee. Dus een oriënterend onderzoek gepleegd en uiteindelijk, na vrienden geraadpleegd te hebben over het op z’n minst noodzakelijke vermogen, een keukenmachine uitgezocht bij Bol.com. Het was net bulk-uitverkoop dus het was absoluut het juiste moment. En vandaag, 24 uur later, werd het pakketje bezorgd.
Tot mijn stomme verbazing en grote schrik was het een doos van bijna een meter hoog bij een meter breed die ook nog redelijk zwaar was. En de schrik werd nog veel groter toen ik begon uit te pakken….
Het ene hulpstuk na het andere kwam eruit, allemaal even glanzend en mooi. Twee grote kommen, een blender, een sapcentrifuge en, als klap op de vuurpijl, een prachtige doos vol hulpstukken! Veel en veel meer dan die drie oude apparaatjes die weg konden.

Nu heb ik een uit- en een opgeruimde kast. Weer van alles weggegooid, de oude apparaten in een doosje voor de kringloop, de glimmende machine op de aanrecht en een hele kastplank vol hulpstukken! Durf er voorlopig nog niet aan te komen, het lijkt me een helse machine. Maar ik weet zeker dat de uitdaging uiteindelijk te groot wordt en het eerste brooddeeg uit de machine zal gaan rollen.
En wat zal ik van dát brood genieten!

En dit is nog maar een deel….
Delen is fijn:

5 Reacties

Geef een reactie

[postlist id="513"]