2

Een helse machine

Vandaag was het zo ver. Ik zou de strijd aangaan met mijn nieuwe keukenmachine. Durfde er tot nu toe nauwelijks naar te kijken laat staan aan te komen, maar vandaag had ik voldoende moed verzameld om een sinaasappeltje te gaan persen. Dat leek me wel een goed begin, overzichtelijk en nog niet met al die enge messen.

Ruim perssinaasappels en rode grapefruits gekocht want die combinatie vind ik het allerlekkerste. Dus alles was dus voor handen voor het grote moment.
Het moment suprême.
Meestal ben ik veel te ongeduldig voor nieuwe apparaten en laat ik de gebruiksaanwijzing voor wat die is. Deze keer niet. Doordrongen van het gevaar van deze helse machine begon ik alle onderdelen naast elkaar te zetten en met de gebruiksaanwijzing in de hand te kijken waar welk onderdeel voor was. Eigenlijk viel dat wel mee. Na de ontdekking van het klik-systeem waarmee alles vast zat kreeg ik steeds meer ontzag voor de uitgekiende manier waarmee alles in elkaar paste.

Het was duidelijk welke kom er moest worden gebruikt en hoe de personderdelen er op moesten worden bevestigd. Een kind kon de was doen, eigenlijk. Dus de sinaasappels door de helft, grapefruit erbij en voor het eerst de grote knop aan…. Een zacht gezoem zwol langzaam aan, diep in het apparaat begon een asje te draaien maar de pers bleef onbeweeglijk en de halve sinaasappel ook. Dacht direct dat het aan mij lag dus alles weer uit elkaar, gezocht naar wat er fout kon zijn maar niets gevonden. Nog eens, misschien stond de motor te zacht? Maar nee, de pers bleef onbeweeglijk. Dat kon ook niet anders want er was geen verbinding van de pers met dat asje! En een opzetpiefje wat voor die verbinding had kunnen zorgen was er niet bij.

Wat nu? Ik kon maar een oplossing bedenken, de klantenservice van Philips. En wat bleek dat een gouden greep! Ik werd binnen een minuut verbonden met Gerben en Gerben ging me helpen! Wel moest er dan eerst even een dossiertje worden aangemaakt zodat alles kon worden vastgelegd. Ik vertelde hem dat ik al een paar dagen naar het apparaat had gekeken maar dat ik nu de grote stap had gezet, helaas zonder resultaat. En na ruim 20 minuten alles langs gelopen te hebben begreep Gerben dat er een onderdeeltje ontbrak. Want “ja mevrouw, inpakken blijft mensenwerk” en zo is dat. Ik vroeg wat er nu moest gebeuren want na mijn ervaringen bij Bol.com met niet meegeleverde onderdelen was ik niet optimistisch. Maar Gerben wel want “we gaan het u zo snel mogelijk toe sturen!”. Ik vroeg wat dat ging kosten. “Niets natuurlijk, u spreekt nu met Philips!” Dat het nog bestaat….

Hij besloot het (gratis!!) gesprek met nog een kleine instructie want “over een paar dagen krijgt u via de mail een verzoek wat vragen te beantwoorden over dit gesprek. Dat is erg belangrijk voor mij. U kunt daar mijn naam invullen en mij een cijfer geven.” Ik zei dat ik dat met plezier zou doen maar dat bleek niet voldoende. “Weet u, tegenwoordig gaat dat met Europese normen. Van 0-5 is het echt onvoldoende. Van 6-8 is het matig. En een 9 of een 10 is goed en van groot belang voor mij.”

Ik heb hem hartelijk bedankt voor het prettige gesprek en de geweldige service. En dat ik er een nachtje over zou gaan slapen. Maar hij krijgt minstens een negen!
Ja toch?

Delen is fijn:

2 Reacties

  1. Liesbeth, ik heb eerst gelezen en pas op het eind zag ik de foto en schoot geweldig in de lach. Indrukwekkend hoor om een sinaasappeltje te persen en dan hebben we het niet over de afwas daarna. Toegegeven het scheelt pijnlijke vingers.
    En natuurlijk krijgt Gerben een 9, maar pas als het onderdeeltje binnen is.

Geef een reactie

[postlist id="513"]