9

Zwemmen goed voor je lijf??

Vandaag had ik vrij. Een prachtige zonnige dag dus volop plannen om naar buiten te gaan. Maar eerst van negen tot tien in het warme zwembad onder leiding van mijn fysiotherapeut. Lekker bewegen in het water en gericht oefenen, wat veel makkelijker en vooral met minder pijn gaat dan op het droge. Ik geniet ervan en voel me ‘als een vis in het water’. Dus om negen uur bij het bad. Zou van het trapje af het water ingaan maar helaas, dat ging mis. Terwijl mijn rechter been nog keurig op de bovenste tree stond en ik met mijn linkerbeen een treetje lager wilde stappen miste ik dat treetje en gleed naar beneden naar de bodem. Op zich niet erg, ware het niet dat mijn rechter been nog steeds op dat bovenste treetje stond!

Het deed ontzettend pijn maar na even bijgekomen te zijn ging het wel weer. Ik kon het been goed belasten en had na een kwartiertje nauwelijks meer last. Flink geoefend, nog een kwartiertje ‘vrij’ gezwommen en eruit. Maar dat viel tegen! Zonder de hulp van het water deed het dus wél pijn.
En eenmaal thuis begon de pijn in mijn knie steeds erger te worden. Vreemd genoeg kon ik wel belasten maar deed het vreselijk pijn in rust en tijdens het zitten. Dus toch de fysiotherapeut maar gebeld waar ik vanmiddag gelukkig terecht kon. Een pijnlijke behandeling die wel verlichting geeft, adviezen hoe te bewegen en vooral hoe niet en een paar dagen niet fietsen.

Dat werd dus een andere invulling van mijn vrije dag dan die ik in gedachten had!
Dus nu maar een blog binnen aan de tafel op ‘een goede stoel met armleuningen’, ook een advies. En dus helemaal niet naar buiten op deze prachtige dag.
Zwemmen goed voor je lijf? Ik begin er behoorlijk aan te twijfelen….

Delen is fijn:

9 Reacties

  1. Als een vis in het water, maar ja je moest er eerst nog inkomen.
    Volgende keer gaan zitten aan de kant van het water op je billen en dan in het water glijden, haalbare optie?
    Als het warmwaterbad is, hebben ze dan geen hulpmiddelen om er in en eruit te komen? Anders dan dat trappetje…?

Geef een reactie

[postlist id="513"]