tuin,tuinmannen,Brink Groenvoorziening,grint,groot onderhoud,snoeien,afval,april 2016
1

Van A naar Beter? Maar niet met Wetterskip Fryslân…

Heel langzaam begin ik weer een beetje op te krabbelen.
Slapen is nog steeds een probleem maar daar probeer ik me maar ‘bij neer te leggen’.
En wat stom dat ik niet eerder heb bedacht om daarvoor hulp aan Judy te vragen!
Wie weet verrichten haar naaldjes weer wonderen…

Gelukkig is er van alles gebeurd en hoop ik echt dat het nu van A naar Beter gaat:
– mijn e-bike kreeg een spiksplinternieuwe derailleur en fietst eindelijk probleemloos
– mijn kruiwagen kreeg een spiksplinternieuwe band en mijn lieve buurman monteerde hem
– de remmen van mijn auto werden ‘ontroest’ en dat deed de garage helemaal voor niets!
– de barst in mijn kies kon moeite- én pijnloos worden geplakt
– de tweede nieuwe Jotul werd gebracht en deze keer was het email uitstekend
– de problemen met de Rabobank zijn eindelijk achter de rug
– en mijn tuin?

e-bike,nieuwe derailleur,fietsen,wind   kruiwagenwiel,nieuw,april 2016   C3,grote beurt,garage Dijkstra,april 2016   Jotul,602,nieuwe Jotul,houtkachel,Noorwegen

Die kreeg een grote beurt!

Wat is er gewerkt door Willem en zijn mannen.
– de grote bergen snoeiafval die er al lagen werden afgevoerd
– er werden nieuwe bergen gemaakt en verwijderd
– er werd stevig gesnoeid en de oude Buddleia werd eindelijk tot op de grond afgezaagd
– het gras werd gemaaid met een zwaardere maaier dan mijn kleine luchtkussenmachientje
– de bladblazer ging overal door- en overheen
– en er kwam eindelijk nieuw grint in de paadjes!
tuin,tuinmannen,Brink Groenvoorziening,grint,groot onderhoud,snoeien,afval,april 2016   tuin,tuinmannen,Brink Groenvoorziening,grint,groot onderhoud,snoeien,afval,april 2016   tuin,tuinmannen,Brink Groenvoorziening,grint,groot onderhoud,snoeien,afval,april 2016   tuin,tuinmannen,Brink Groenvoorziening,grint,groot onderhoud,snoeien,afval,april 2016

nieuwe paadjes,grint,Pepijn,april 2016,
De tuin werd zienderogen leger en mooier en wat maakte het nieuwe grint een verschil! Pepijn vond het nog een beetje hard dus die ging er liever naast liggen maar ik heb met mijn stoel in de zon op de nieuwe paadjes zéér vergenoegd om me heen zitten kijken!

 

Het was een prachtige week vol zon, buiten eten en buiten lezen dus ik besloot genoeg energie te hebben om op de fiets naar Judy in Nij Beets te gaan. Het waaide weliswaar ontzettend hard maar dat was dan een goede test voor de nieuwe derailleur. Op de heenweg langs de vaart en door de weilanden had ik de wind pal achter dus dat beloofde wat voor de terugweg.

fietsen,onderweg,plantjes,kopen,april,2016Onderweg fietste ik voor het eerst sinds jaren (ik kwam nooit meer zo ver) weer langs een grote tuin waar altijd een tafeltje stond met ‘plantjes-te-koop’ en dat was nog steeds zo.

Prachtige grote planten in stevige potten met een keurig etiketje er op en een potje voor het geld. En natuurlijk kon ik het niet laten…
Tijdens het uitzoeken kwam de eigenaresse naar het hek die blij was met mijn enthousiaste reactie en we hadden een gezellig tuinkletsje.

De terugweg was inderdaad heftig tegen de wind in maar wat deed mijn fiets het goed – eindelijk een goede versnelling, ook bij hard trappen! En wat was het mooi onderweg met die felle zon en die blauwe lucht, ik heb genoten.

 

Inmiddels hebben we een nacht vol hoosbuien gehad en staat mijn mooie opgeruimde tuin blank.
Het terrein van de afgebroken timmerfabriek is weer een meer, er heeft al weer een kind klemgezeten en er moesten weer ambulances uitrukken. De nieuwe sloot die is gegraven om het immens grote terrein te draineren is een druppel op de gloeiende plaat maar wat erger is, de gemaalpomp die het water van de sloot naar de vaart moet pompen, lijkt niet te werken.
Hij is overgroeid, niet onderhouden en ligt vol met plastic afval.
gemaalpomp,Wetterskip,slecht onderhoud, wateroverlast,Wetterskip Fryslân,gemaalpomp werkt niet

Dus contact opgenomen met Wetterskip Fryslân. Eerst met een contactformulier op hun website maar toen er na twee weken nog geen reaktie was via de telefoon. Het antwoord was verbijsterend want zonder te weten waar het precies over ging werd mij onmiddellijk verzekerd dat het niet hun pomp was maar de pomp van De Vries. Van de fabriek die al drie jaar geleden failliet ging…

Ik moest maar met de eigenaar van het terrein gaan praten. Dat ik dat al uitgebreid had gedaan en dat die zei dat het Wetterskip de eigenaar was deed niet ter zaken. En ik moest maar opnieuw het formulier op de website invullen want ze hadden niets ontvangen en anders moest ik maar contact zoeken met zijn leidingegevende… Wat word ik toch moedeloos van dit soort logge organisaties die zonder te luisteren meedelen dat het niet hun verantwoordelijkheid is.

Maar het formulier is opnieuw ingevuld. Benieuwd of dat nog ergens toe gaat leiden.
Mijn tuin wordt er niet beter van en het regent al weer.

 

En morgen?
Morgen hoop ik dat ik de nieuwe plantjes kan planten.
En de hortensia’s waaraan ik ook geen weerstand kon bieden…

 

 

 

Delen is fijn:

Eén reactie

Geef een reactie

[postlist id="513"]