Pepijn,Burmees,The Boss,overzicht
4

Een dipje want wéér de Rabobank, en de tuin, en de tandarts, en …

Het wilde niet zo de afgelopen weken.
Het oude liedje van slecht slapen, dus moe, dus geen fut.
Het weer was somber en de storm en de stortbuien zaten ook mijn hoofd.

Rabobank,conflictZo was daar het oplopende conflict met de Rabobank.
En ondanks de hulp van die respectvolle medewerkster schoot het allemaal niets op met alle gevolgen van dien.
Gevolgen voor mij, niet voor de Rabobank.

Uren aan de telefoon.
Uren wachten op iemand die ‘zeker’ terug zou bellen maar dat niet deed.
Uren bezig met uitleggen en toelichten.
Te horen krijgen dat “ik het misschien zo ervaren had” wat later veranderde in “dat het aannemelijk zou kunnen zijn dat” waarmee ze bedoelden dat ik kon zéggen wat ik wilde maar dat zij déden wat ze wilden.

Uiteindelijk gingen ze overstag, werden de fouten zo goed mogelijk gerepareerd en bleek het gelukkig niet nodig een officiële klacht in te dienen al kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het wel hielp aan die mogelijkheid te refereren.

Wat een energie heeft al dit gedoe me gekost. Negative energie, ondanks dat ik erg blij ben dat het is opgelost. Het maakte dat ik leeggezogen werd, dat alles weer als ‘moeten’ voelde en dat zelfs schrijven niet meer wilde. Het leek of alles mis ging wat eigenlijk ook zo was, want

– er kwam een barst in een hele grote vulling dus naar de tandarts
– de versnelling van mijn bijzondere fiets ging kapot en moest worden vervangen
– de band van het wiel van mijn onmisbare kruiwagen bleek kapot en niet meer te maken
– de remmen van mijn auto bleken “gecorrodeerd” en moesten gerepareerd
– het email van mijn nieuwe houtkachel was niet goed dus er kwam weer een nieuwe
en mijn tuin – hoe moest het met mijn tuin?

Ik heb een haat-liefde relatie met mijn tuin.
vogeltje-op-het-krukje,stinzeplant,voorjaar,tuinEnerzijds geniet ik intens van het buiten bezig zijn, van alles wat opkomt zoals dit ‘vogeltje-op-het-krukje’, van de dikke hommels op de gele katjes, van de poesjes die net zo genieten als ik.
En anderzijds kost het me steeds meer moeite om alles te onderhouden, ondanks dat ik al jaren bezig ben hem onderhoudsarm te maken.

 

Omdat het allemaal niet zo wilde besloot ik te beginnen met iets overzichtelijks: de potten-biotoop die zich in de loop van de afgelopen vijftien jaar rond mijn tuinbanken had opgebouwd. Het begon ooit met potten met bloeiende éénjarigen en het eindigde met potten die werden geannexeerd door een beuk, heel veel berkjes en hazelaars, een cotoneaster en allerlei vaste planten. Daartussen woondenheel veel ondefinieerbare beestjes en vond Pepijn er zelfs een muizennest met muizenbaby’s. De meeste potten waren kapot en het was al jaren een zootje waar ik nauwelijks naar durfde te kijken.

Het was best een vieze klus. De potten braken al voor ik ze pakte, de beestjes brachten zich naar alle kanten in veiligheid en de oude houten broeibak wandelde spontaan naar de kliko! Maar het ruimde lekker op en er ontstond eindelijk weer ruimte.
potten,biotoop,tuin,opruimen,april,2016    potten,biotoop,tuin,opruimen,april,2016    potten,biotoop,tuin,opruimen,april,2016  

 

Afgelopen weekend zou het prachtig weer worden en bood vriendin L aan om zaterdagmiddag te komen helpen met het snoeien van de uit zijn voegen gegroeide hortensia’s. Wat hebben we hard gewerkt en wat is het heerlijk om zo’n snoeiklus samen te doen!
Zelfs de met kamperfoelie en Japanse wijnbes overwoekerde klimopschutting werd aangepakt.

En omdat het zo lekker ging besloot ik zondag maar door te gaan zodat nu alle hortensia’s weer redelijk in model zijn! Oude takken diep uit het hart, alle uitgebloeide bloemen eraf en vormsnoei waar dat nodig was. Al met al zo’n 25 uit zijn krachten gegroeide struiken weer toonbaar gemaakt onder het wakend oog van Pepijn The Boss en twee enorme bergen snoeiafval die nog weg moeten.
snoeien,tuin,hortensia's,klimop,kamperfoelie,april    Pepijn,Burmees,The Boss,overzicht    snoeien,tuin,hortensia's,klimop,kamperfoelie,april

 

potten,biotoop,tuin,opruimen,april,2016Het was heerlijk om de tuin te zien opknappen maar de prijs is hoog.
Ik kan nauwelijks meer op mijn benen staan en alles doet pijn.
Gelukkig leefde fysio Hieke zich vandaag flink uit op mijn benen maar het blijft slikken dat dit de gevolgen zijn.

Wat zou het heerlijk zijn als ik zo kon slapen als Pepijn…

 

En morgen?
Morgen hoop ik het eindelijk weer te kunnen opbrengen om naar de sauna te gaan.
Zwemmen tussen de buien door!

Delen is fijn:

4 Reacties

  1. Nou zeg, wat een sores. Hopelijk is dat nu allemaal achter de rug en kun je weer naar standje relaxen. Tja, een onderhoudsvrije tuin is bijna niet mogelijk, er blijft altijd wel wat te klussen. Regelmatig kleine plukjes doen zou beter zijn i.p.v. een hele dag er keihard tegenaan, maar iets zegt me dat je dat natuurlijk wel weet.

  2. Wahahaha, die kat! Hoe hilarisch! De tuin onderhouden, ik ben er ook geen held in. Ik hoop dat je gisteren lekker bent bijgekomen van alle tegengeslagen de dag ervoor en dat je hebt kunnen genieten in de sauna.

Geef een reactie

[postlist id="513"]