7

MP’s, zwemmen en maaien

Maandag is mijn vaste ‘oefenen-in-het-warme-zwembad’ ochtend. Het oefenen begint om negen uur en als je eerder bent mag je nog even lekker vrij zwemmen. Dus toch wel om half negen weg al is het zwembad slechts een paar honderd meter verder.
Half negen is voor mij, zeker nu ik niet meer werk, ontzettend vroeg!
Het vroeg dan ook een forse dicipline om een half uur eerder op te staan voor de MP’s! Maar om acht uur zat ik te schrijven, met een kopje koffie. Trots!

Het zwemmen was heerlijk. Ik merk dat een aantal oefeningen makkelijker gaan en ik krijg langzaam wat minder last van mijn rug. Ook is het erg prettig dat ik besloten heb ‘gewoon’ in mijn badjas in de auto te stappen en weer thuis op mijn dooie gemak onder mijn eigen douche te gaan. Geen gezeur in krappe hokjes met stroeve kleren die niet willen. Veel beter!

Het was een mistige ochtend, geen zon te zien. Pas tegen enen verdwenen de nevels en kwam er een waterig zonnetje. Maar geen wind en zeker 18 graden dus buiten was het heerlijk. En ja, ik hing er al dagen tegen aan, de eerste keer gras maaien! Wat zie ik daar altijd tegen op. Het gras ligt vol met takjes, kastanjes en bolsters, stukjes kachelhout en deze keer ook heel veel scherven en stukken van de in de storm gesneuvelde dakpannen. Dat moet dus eerst opgeruimd.
Ook het maaien is zwaar de eerste keer. Alles is zo ongelijk, er groeit heel veel wat er niet hoort maar wat zo leuk bloeit zodat ik het eigenlijk wil koesteren en er zijn grote dikke wortels van de kastanje.

Maar wat een voldoening als het er weer redelijk netjes bij ligt! Een mooi gazonnetje zal het nooit worden maar na de eerste maaibeurt wordt het iedere dag groener en daar gaat het om. Je moet per slot met je voeten in het gras kunnen zitten in plaats van op de tegels.
En wat moet ik me inhouden om niet direct door te gaan met opruimen, de onrust sloeg weer in alle hevigheid toe. Daar was echter geen sprake van, ik kon nauwelijks meer op mijn benen staan.

Gelukkig is er morgen weer een dag.
Weer een dag met mooi weer en weer een dag die van mij is.
Een dag die ik mag invullen zoals ik dat wil.
Eén minpuntje, ik ga wél voor het eerst naar de acupuncturist en wat ben ik bang voor die naalden!

Delen is fijn:

7 Reacties

  1. In je badjas in de auto! Dat is nog eens vrijheid. Ik volg je avonturen met plezier. En nu genieten van je heerlijk ruikende grasveldje (altijd het lekkerst na het grasmaaien).

  2. Ah, die badjas. Ik zie het ook op de camping en zie het mezelf niet doen. Ik kocht bij Bristol een soort huispak, broek en jasje in dezelfde kleur van fleece/katoen. En zo pendel ik tussen sanitairgebouw en caravan.
    Eens met Niek, niets ruikt zo lekker dan vers gemaaid gras.

Geef een reactie

[postlist id="513"]