3

De tuin of de meubels?

Het was zo’n dag waarop alles anders liep dan gepland.
Dat begon met een nacht wakker liggen. Echt een hele nacht. Meestal val ik tegen de ochtend nog wel in slaap maar zelfs dat gebeurde niet dus zat ik om half acht aan de Morning Papers. Dat kwam wel goed uit want om half negen zou mijn poetsparel er zijn. Nee dus.
Uiteindelijk maar eens gebeld en ja, ze kwam wat later. Maar ze kwam!

Om half elf moest ik bij de fysio zijn maar ook daar ging het anders want er bleek iets veranderd te zijn waardoor ik pas om elf uur stond. Niet erg, want het was schitterend weer zodat ik een half uurtje heb gefietst. Me verbazend over de rust op zo’n gewone doordeweekse dag. Het blijft gek dat het nauwelijks uitmaakt dat zo’n afspraak later is en dat ik ‘gewoon’ kan doen wat ik wil.

Boodschappen gedaan en naar buiten. Eerst allerlei telefoontjes afgehandeld over het rolstoelpad dat zijn voltooiing nadert en binnenkort feestelijk geopend wordt. Geen echt grote activiteit maar wel een activiteit met nogal wat hobbels onderweg en die houden me bezig.

Na een half uur buiten in de zon sloeg de onrust genadeloos toe. Want er moet zoveel! De tuin smeekt om ontdaan te worden van alle dooie stengels, overal staan al planten boven de grond die ruimte willen en het wordt steeds moeilijker er bij te komen zonder van alles te vertrappen.

Maar ook de tuinbanken en de grote tafel moeten schoon. Dat gaat het beste met de hogedrukspuit en het is ruim twee uur werk. Allebei kan niet, kiezen dus.

De tuin betekent onafgebroken bukken. Met een rug waar Kiki erg haar best op doet en die net weer in de verse tape zit is dat misschien niet verstandig. De hogedrukspuit is alleen maar staan, nauwelijks bukken. Maar ik was al zo moe en kon natuurlijk ook lekker blijven zitten lezen….
En dat lukte niet, op geen enkele manier. In actie!

Nu is het ruim drie uur later.
Alles is zomerklaar, ik ben bijgekomen onder de warme douche en in de tuin is het nog steeds een bende. Maar ik heb prachtige schone banken en dat is echt heerlijk!

Laat de zomer maar komen alleen, hoe moet het nu met die tuin?

Delen is fijn:

3 Reacties

  1. Liesbeth, hier in Noord-Holland bestaat Wonen Plus, mogelijk bestaat het in Friesland ook.
    Voor een klein bedrag komt er een vrijwilliger hand en spandiensten doen. Misschien een idee? Of wil je het beslist zelf doen?

Geef een reactie

[postlist id="513"]