3

Begonnen en dus de eerste MP’s!

Vandaag ben ik begonnen met The Artist’s Way. Had dat afgelopen week al besloten en heb er voorzichtig naar toe geleefd want het is best een dingetje! Maar hoe meer ik er over nadacht en hoe meer ik er met anderen over praatte, hoe blijer ik er van werd.
Vandaag was het zo ver, week 1 op de zondag van de zomertijd. Wel symbolisch. En omdat ik nu eenmaal altijd een aanloop nodig heb om ergens écht mee van start te gaan stond ik mezelf toe om vandaag, alléén vandaag, geen Morning Pages maar Afternoon Pages te schrijven.

Dus na de koffie eerst mijn nieuwe rode schrijfboek ingewijd met een prachtig gedicht en met een aantal zeer stimulerende citaten van Hella en daarna het schrijven van de eerste drie bladzijden. Dat kostte me op zich geen moeite, ik ben gewend te schrijven, heb vaak dagboeken bijgehouden in verschillende situaties en was jarenlang een vaste bezoeker van het Schrijfcafé. Dus dat ging vanzelf al realiseer ik me dat het, alleen al door de vaste regelmaat en het strakke tijdstip zeker anders zal gaan werken de komende weken.

Toen het hoofdstuk over week 1 gelezen en de opdrachten tot me door laten dringen. Spannend, boeiend, stimulerend! Bij een aantal dingen had ik direct allerlei associaties, andere punten lijken nog wat verder weg. Straks ga ik beginnen met opdracht 1.

En toen naar buiten want was was het prachtig weer!
Windstil, doodstil, alles met het uur groener en overal vlindertjes en kwinkelerende vogels. Tóch weer dat gevoel wat me ook vorige week bekroop. Dat onrustige gevoel van ‘benut de dag want morgen is het weekend om!’. Het zal wel moeten slijten. Heb het heel bewust van me af proberen te zetten en heb mezelf beloofd dat ik morgen in de tuin aan de gang mag.

Eerst grasmaaien hoewel er nauwelijks gras te zien is want alles is geel van het speenkruid en dan rustig beginnen met de dooie troep eruit te halen en op te stoken. Had altijd in één dag alles schoon maar weet niet of ik dat nu wel moet willen.
Heup 2 moet toch nog een beetje wennen aan dit soort activiteiten schat ik zo in.

Maar vandaag deed ik  niets en genoot ik met mijn poesjes van de stralende dag!
Zelfs Pientje lag languit in de zon, als er tenminste niet toevallig een vlinder voorbij kwam want dat kan ze natuurlijk niet over haar kant laten gaan!

Delen is fijn:

3 Reacties

Geef een reactie

[postlist id="513"]