5

Meerdere boeken door elkaar lezen: doen of niet doen? #50books vraag 4

Eigenlijk heb ik altijd al minimaal twee boeken tegelijkertijd gelezen. Eén ‘beneden’ en één ‘boven’. Ik lees al vanaf dat ik vijf was in bed voor ik ga slapen en doe dat met een ander boek dan wat ik overdag lees. Het voortdurend mee heen en weer nemen is één reden maar belangrijker is dat ik in bed geen boeken wil lezen die heel spannend of heel boeiend zijn. Als dat wel zo is kan ik niet meer ophouden en lees veel te lang door om vervolgens nooit meer in slaap te vallen!

Vaak lees ik in bed boeken die ik al eerder heb gelezen. Normaal gesproken lees ik snel, zeker als het boeiend of spannend is, en ik weet van mezelf dat ik dan wel eens een detail mis. Bij het herlezen zijn die details nieuw en beleef ik het boek meestal ook als nieuw. Zeker omdat na mijn vorige heupoperatie mijn geheugen een enorm opdonder heeft gehad waardoor ik veel vergeet. Gelukkig lijkt dat nu totaal niet het geval te zijn!

Nu is de situatie weer anders. Ik kreeg van mijn werk een geweldige ereader als afscheidscadeau. De Kobo Aura HD, een ereader met een lampje dat je van heel weinig tot heel veel licht kan instellen. Het is een zeer handzaam apparaatje, prettig in de hand en niet zwaar. Ook kreeg ik van een collega een enorme hoeveelheid ebooks.
Inmiddels staan er zo’n 150 boeken op de ereader varierend van thrillers en detectives tot literatuur en van A.F.Th. van der Heyden tot Nora Roberts. Een fantastisch bezit waar ik vreselijk blij mee ben. 

En wat doet zich nu voor? Slapen is al niet mijn sterkste punt en dat wordt niet beter in een smal ziekenhuisbed met aan één kant een hek wat voorkomt dat het kussen wat permanent tussen mijn benen moet liggen op de grond valt. Als ik niet meteen in slaap val word het een eindeloze draaipartij waarbij het verlangen naar mijn eigen bed steeds maar groter wordt. Om dat te doorbreken pakte ik twee nachten geleden de ereader en probeerde een paar boeken. Ik hoefde er niet voor uit bed en had ook geen licht nodig waardoor niet meteen klaar wakker werd. Heerlijk! Na een minuut of twintig begon ik te gapen en even later sliep ik.

Het resultaat is dat ik nu in vier boeken tegelijk bezig ben en dat bevalt me best. Gewoon dat boek waar ik aan toe ben en alles binnen handbereik!

Delen is fijn:

5 Reacties

  1. Twee boeken lezen gaat. Maar dan moet een van de twee iets luchtigs hebben. Korte verhalen bijvoorbeeld. Lees nu een Noordervliet en naast mijn bed ligt Marjan Berk.
    De e-reader is er ook nog, maar ik ben weer in Voskuil blijven steken.

Geef een reactie

[postlist id="513"]