3

Gewandeld!

Het gaat nog steeds goed! Het gaat zelfs veel beter dan bij heup 1! Het grote verschil is de genezing van de wond die nu al een dag of vier helemaal dicht is. Ook het enorme zwarte hematoom is grotendeels verdwenen, er resteert alleen nog een vaag groene glans. Vorige keer stond alles in het teken van de 25 ontstoken nietjes die er ’s nachts in het ziekenhuis uitmoesten en de enorme hoeveelheid antibiotica die ik toen moest slikken.

Het is grappig me te realiseren dat ik vooral dát onthouden heb. Kan me niets herinneren van pijn in het bot zelf, die sneeuwde onder. Die pijn voel ik nu wel. Moet regelmatig aan de pijnstillers en als ik een misstap maak wordt dat afgestraft. Gisteravond wachtte ik bijvoorbeeld te lang met het naar de toilet gaan waardoor er op het laatste moment een sprintje nodig was en ik zelfs mijn kruk vergat. Dat kan dus niet en dat laat ik voortaan wel uit mijn hoofd, afgestraft!

Gelukkig is de fysiotherapeut tevreden. Ik mag binnenshuis met één kruk lopen, erg handig want dan kun je tenminste iets meenemen. Ook zijn er wat oefeningen toegevoegd al blijft dat een heel terughoudend beleid gezien de snelle reactie op overbelasting. Maar wat helaas nog niet mocht was slapen in het grote bed. Het is te laag zodat ik er nog niet goed uit kan.

Ik tel de nachten tot dat weer mogelijk wordt want zo’n ziekenhuisbed is ’s nachts echt verschrikkelijk. Het is smal, er zit een hek (wat ook nodig is) waar je arm iedere keer tegenaan stoot en dat hek is van ijzer en dus koud. Ook is het aan de korte kant dus ik lig de halve nacht met mijn voeten klem tegen de onderkant. En voor een slechte slaper als ik zijn dat genoeg redenen om weinig te slapen. Overdag is het prima! Een goed verstelbaar hoofdeinde en een verstelbare knik onder de knieën, riant. Maar ’s nachts is het afzien.
Leve de ereader die me de nachten door helpt!

Vandaag hebben we ook voor de tweede keer een ommetje gemaakt. Buiten loop ik met twee krukken en ik voel hoe nodig dat is. Probeer goed te letten op mijn looppatroon want wat zou het fijn zijn als zich dat na al die jaren ellende weer goed zou ontwikkelen….
Twee dagen geleden een klein stukje de straat uit en snel weer terug, nu een echt blokje om. Heerlijk om even buiten te zijn. Hier hebben we geen sneeuw gehad maar wel waait er een harde koude wind. En toch gaat er niets boven buiten en dat kan weer!

Delen is fijn:

3 Reacties

    • Hang een badlaken over dat hek. Neemt geen ruimte, maar wel kou weg. Kan die plank aan de achterkant er niet uit of zit daar de pomp voor hoog/laag aan bevestigd? Op de foto lijkt het een kwestie van twee schroeven, die je dan natuurlijk heel goed moet bewaren. ;0))
      Slowly, slowly…het ga je goed!

Geef een reactie

[postlist id="513"]