Ameland,zon,zee,strand,2015
3

Het leven van een #pensionada

Na de operatie van het dak werd ik door goede vrienden uitgenodigd een paar dagen naar Ameland te komen. Eindelijk weer naar de zee! En wat blijft het toch een voorrecht zo maar ‘ja’ te kunnen zeggen, zonder allerlei bedenkingen die ik altijd had toen ik nog werkte. Dan moest er zoveel in zo weinig eigen tijd waardoor ik de laatste tien jaar eigenlijk zelden op zulke spontane uitnodigingen in ging. Ik trok dat gewoon niet meer.

Ameland,ferry,2015,zonHet was schitterend weer toen ik met mijn fiets achterop de auto naar Holwerd vertrok. Nóg zo’n voordeel van mijn nieuwe fiets – hij is veel lichter en kleiner waardoor ik hem veel makkelijker op mijn fietsendragertje krijg.

Het waren heerlijke dagen op Ameland. Veel gefietst, zon, zee, strand en gezelligheid! Wat geniet ik toch altijd intens van de zee en wat kan ik hem toch missen…
Als toegift had ik een prachtige terugvaart met de laatste boot. Het miezerde een heel klein beetje zodat iedereen binnen zat. Ik had een overdekt hoekje en keek naar het Wad-bij-laag-water, schitterend! Op de zandbanken lagen overal zeehonden, heb er wel 12-15 gezien en dat is me nog nooit eerder gebeurd.

Ameland,fietsen,Waddenzee,waddendijk,2015Ameland,zomer,zon,zee,strand,2015Ameland,Waddenzee,zeehond,2015Ameland,Wad,Waddenzee,2015

Weer thuis in een zomerse tuin die ik eindelijk weer mooi begin te vinden en waarin ik het weer heerlijk vind om bezig te zijn. De tuinman kwam nog een keertje de verregende grintpaadjes spuiten, ik hoop dat dat nu zijn vruchten af gaat werpen zodat daar geen tijd en energie meer gaat zitten.

Steeds maar heerlijk weer: zon, blauwe lucht, niet te warm, beetje wind, dus iedere dag op de fiets! Als er tenminste geen bezoek is want dat gaat steeds maar door. Oud collega’s die inmiddels veel meer zijn dan dat, zo leuk om daar nu op een totaal andere manier contact mee te hebben en andere vrienden die nooit iets met het werk te maken hebben gehad. Heerlijk om tot ’s avonds laat buiten te kunnen zitten.

Natuurlijk is er mijn vaste afspraak met mijn fysiotherapeut en de vaste afspraak met mezelf om iedere week te zwemmen, liefst in het geweldige buitenbad van de sauna. Wat is dat toch een prachtige ontdekking en wat een toevoeging aan mijn Nieuwe Leven!

Verder hield Pepijn me bezig. Hij kwam voor het eerst in zijn leven met een muisje aan. En daar bleef het niet bij! Tussen een aantal potten die er al heel lang staan en waar allerlei blaadjes en takjes liggen vond hij een nestje. Het waren echt nog babies en hij kwam ze een voor een bij me brengen. gelukkig waren ze nog zo klein dat ze al direct dood waren. Zou deze Burmees dan toch een jager worden? Ik mag hopen van niet en je zou het ook niet denken als je hem hier ziet liggen…

Pepijn,Burmees,muizennestje,jagertuin,juli 2015tuin,rozenperk,juli 2015tuin,grintpad,spuiten,juli 2015

Gewoon een week van een #pensionada. Een week waarin ik ook nog gras heb gemaaid, een zwarte broek heb gekocht die wéér een maat kleiner was, een boek heb uitgelezen, mijn MP’s heb geschreven en heel veel aan de telefoon heb gezeten. Zo gaat het dus, dat Nieuwe Leven en ik begin er steeds meer van te genieten.

En morgen?
Morgen is het een verdrietige dag, dan ga ik naar een begrafenis.
Helaas hoort dat ook bij het leven.

Delen is fijn:

3 Reacties

  1. Het blijft genieten om te lezen over jouw telkens weer opnieuw ontdekte genieten.
    En voor vandaag wens ik je een waardevol afscheid toe.

  2. Fijn te lezen dat je de smaak van het gepensioneerde leven te pakken hebt. Niks mis mee na een arbeidzaam leven.

Geef een reactie

[postlist id="513"]