4

#Ziggo soap duurt voort….

Vorige week werd het nieuwe kastje van Ziggo bezorgd. Decoder is het juiste woord. En een paar dagen later volgde er een hele grote envelop met een piepklein usbstickje er in. Ook van Ziggo. Alles volgens afspraak en ruim binnen de gestelde tijd.

Vandaag was het zover en zou de monteur komen. Ziggo was het met me eens dat ze me ter wille wilden zijn na de geleverde wanprestaties en mede gezien de heup, het kruklopen en een modem die niet echt op een makkelijke plek zit was een monteur om alles aan te leggen een goede optie. En wat was ik daar blij mee! Want na ruim tweeëneenhalf uur functioneerde het kastje nog steeds niet. Als ik dat zelf had moeten doen had ik absoluut gedacht dat het aan mij lag…

Er bleken een aantal problemen te zijn.
Allereerst het kastje zelf. Dit deed het na veel gezoek, opnieuw laten activeren van de smartcard, bellen met de technische ondersteuning en een zeer geduldige monteur maar zodra het werd uitgeschakeld (en dat moet toch in principe kunnen) kon het niet meer worden ingeschakeld. Althans, dan waren alle instellingen verdwenen en moest met allerlei kunstgrepen alles opnieuw worden geïnstalleerd.
Het tweede probleem was dat het interactieve deel (uitzending gemist etc.) niet werkte. Volgens de monteur was dit toeval en lag dat aan Ziggo want “het zal er wel weer uitliggen”. Weinig hoopgevend en ook een beetje kort door de bocht want hoe kwam ik er achter of dit inderdaad zo was?.
Het derde probleem was de verbinding die het soms wel en soms niet deed. Zelfs met de dikke kabel van de monteur tussen de decoder en mijn modem was het effect zeer wisselend.

De monteur trof geen blaam. Hij vond het oprecht vreselijk vervelend en is uiteindelijk gaan bellen om een nieuw kastje te regelen. We waren toen al twee uur bezig…..
Maar wat ik buitengewoon wonderlijk en bepaald klantonvriendelijk vind is dat hij een nieuwe decoder in de auto had liggen die hij niet mocht inzetten!
Waarom niet? Omdat hij daar Geen Opdracht voor had gekregen.

Dit soort dingen begrijp ik dus niet. Geen Opdracht maar wel een klant die nog steeds geen gebruik van het abonnement kan maken!
Nogmaals, aan de monteur heeft het niet gelegen.
Ik vrees dat het toch echt aan Ziggo ligt!

Delen is fijn:

4 Reacties

    • Dank voor je aanbod! Ik doe nu alles met Ziggo webcare, via twitter, en dat lijkt steeds goed te gaan. Ze vinden het vervelend en nemen snel contact op, reageerden ook direct op mijn blog. Wil nóóit meer iets met de klantenservice te maken hebben! Ook is ertussen beide afdelingen totaal geen contact, zo dom!

Geef een reactie

[postlist id="513"]