5

Tijd om op te stappen!

Ik zit in de gezellige ontbijtruimte van Gerda en Mats (www.lekander.nu, een echte aanrader!) mijn laatste blog vanuit Zweden te schrijven. Wat was het weer een heerlijke tijd en wat bijzonder dat ik wéér alleen maar stralend weer heb gehad! Iedere keer neem ik mijn ‘slecht weer’ programma mee, zoals de handleiding van Picasa, de opzet voor het maken van een aantal fotoboeken en heel veel boeken om te lezen. Dat lezen lukt altijd, buiten in de zon op een van de strandjes, maar die andere dingen gaan ongeopend mee naar huis om daar op betere tijden te wachten. En natuurlijk is het toeval maar het begon gisteravond te regenen en het weerbericht is slecht! Dus tijd om op te stappen.

Gisteravond was ik samen met Gerda en Mats en nog twee Zweedse vrienden uitgenodigd voor een etentje bij Dagren, een vriendin van Gerda. Ze woont op een prachtig plekje op een heuvel met met uitzicht op zee in een bijzonder huis. Het waren vroeger twee huizen waarvan het eerste al erg oud is. Later is er één huis van gemaakt. Het ‘oude’ huis heeft een schitterende kamer met aan één kant een muur die uit rotsen bestaat waarin de kachel zit. Er is een zeer bijzondere tafel: een enorm houten blad wat in zee heeft gelegen en helemaal glad gepolijst is. Hij hangt aan één kant aan een ketting aan het plafond.
Het was erg gezellig maar oh wat is het moeilijk om het gesprek van vijf enthousiaste Zweden te volgen! Ze probeerden het wel in het Engels maar vergaten dat in het vuur van het gesprek. Helemaal niet erg, ik vind het leuk om te proberen of ik er iets van begrijp en waar nodig hielp Gerda. Toch merk ik dat het verstaan/begrijpen beter gaat, als ik maar niets in het Zweeds hoef te zeggen!
Het was in ieder geval een prachtig slot van deze Zweedse weken.

En nu is de auto volgeladen met Zweedse boodschappen, heel veel tassen, een vloerkleed en straks de laptop. Over een paar uur rij ik naar Göteborg, neem de ferry, rij daar als alles goed gaat morgen rond negen uur weer af in Kiel en verwacht tegen drie uur thuis te zijn.
Het is fijn weer naar huis te gaan, om thuis te komen. Ik heb dan nog ruim twee weken vakantie en ga half september met veel plezier aan het werk voor de laatste maanden. Wat zal dat raar zijn. Als ik volgend jaar mei weer naar Zweden rij ben ik ‘gepensioneerd’ én heb ik een nieuwe heup!
Kortom, een heel Nieuw Leven dat zich zeker voor een deel in Zweden zal gaan afspelen. Maar nu naar huis en onderweg nog heel even naar een strandje….

Delen is fijn:

5 Reacties

Geef een reactie

[postlist id="513"]