4

Nog één keer de treurwilg!

Wat een weekend, stralend weer en een en al zon. Vandaag wel veel wind die uit het Noordoosten kwam maar die ik in het stuk tuin achter mijn tuinhuis nauwelijks voel en alleen hoor. Dus naar buiten. Het was zelfs zo warm dat de korte broek weer uit de kast moest! Er stond nog een klusje op mijn lijst, nl. het in stukken zagen van het hout van de omgewaaide treurwilg. Ik had een aantal stammen gekregen van de gemeentemensen maar die moesten nog in hapklare kachelbrokken.

Dus de net geslepen kettingzaag gepakt en bekeken hoe ik dit het beste aan kon pakken op een veilige en verantwoorde wijze. Gelukkig bleek een van de stammen uit een enorme bult te bestaan waar twee takken uitkwamen waardoor hij prachtige als zaagbok kon dienen.
En weer voelde ik me ontzettend blij. Blij dat ik dit klusje zo maar aanpakte, het niet uitstelde met een onbepaalde tijd! Dat zou me een half jaar geleden nooit gelukt zijn, toen bestond mijn weekend uit uitrusten, beetje hangen, wat achter de laptop en voor de tv.
Wat een verschil om alles weer aan te gaan en het nog leuk te vinden ook!

En er was nog een verschil met ‘vroeger’. Vroeger zou ik als een gek aan de gang zijn gegaan om daarmee volledig over mijn grenzen te gaan. Ik was altijd bang dat als ik het niet direct afmaakte het nooit meer af zou komen. En niet geheel ten onrechte.

Nu heb ik me met een grote tuinstoel en een boek in de zon geïnstalleerd om als ik een tijdje gezeten had weer een flinke stam te lijf te gaan met de kettingzaag. En dat beviel me uitstekend! Ben de hele middag heerlijk bezig geweest, heb geen extra pijn of vermoeidheid gevoeld, heb boek is uit, de stammetjes zijn weg en er is weer een half houthok gevuld!

Het blijft bijzonder om me dit steeds weer te realiseren.
Iedere keer zijn er weer andere ervaringen of contacten waarbij ik voel dat er zoveel is veranderd.
Het gevoel om energie te hebben voor eigenlijk alles wat zich voordoet is bijna niet te begrijpen, het is zo lang anders geweest.
Nog een ontdekking: dat Nieuwe Leven is al begonnen!

Delen is fijn:

4 Reacties

Geef een reactie

[postlist id="513"]