1

#35dagen dag 9

De opdracht van vandaag leidde me naar een van mijn keukenlades, om te moeten constateren dat het daar een ongelooflijke bende was. Rommel van zeker twintig jaar en een heleboel dingen waarvan ik absoluut niet meer wist hoe ik er aan kwam laat staan wat ik er mee zou kunnen doen.
Ik had me al voorgenomen deze vakantie op te gaan ruimen, maar aan die keukenlades had ik nog geen moment gedacht. De klus wordt dus nog groter dan ik al dacht.
Opruimen is moeilijk voor een verzamelaar als ik. Eigenlijk vind ik dat er niets weg kan. Jaren terug ruimden twee hele lieve vrienden periodiek mijn grote schuur op die na een paar maanden altijd dichtgeslibd bleek door de Nuttige Spullen. Zij ruimden op, schiepen orde in de chaos en zetten (met mijn volledige instemming) van alles bij de straat voor het ‘grootvuil’ dat de volgende dag werd opgehaald. En als ze naar huis waren haalde ik er altijd weer een aantal dingen uit waar ik toch geen afscheid van kon nemen, hetgeen bij een volgende sessie tot grote verbazing leidde bij de opruimers!

Maar er komen ook zeer praktische dingen te voorschijn.
Nu ik zoveel in Zweden kom en aangestoken ben met de ongebreidelde bakzucht van de Zweden en ik steeds meer recepten voor allerlei soorten taart, koek en andere heerlijkheden krijg liep ik tegen een probleem aan.
De Zweden meten alles uit in liters, deciliters of centiliters, grammen worden er nauwelijks gebruikt. In Nederland zie dat eigenlijk zelden. Hele en halve liters zijn eenvoudig, maar de kleine hoeveelheden moesten altijd op de gok. Tot ik bij de ICA (de Zweedse AH) dit geweldige nestje van maatbekertjes zag liggen! Een diepte investering die veel heeft opgeleverd. Bij het op de foto zetten zat de bloem er nog in…
Dus de keus is gevallen op dit handige hulpmiddeltje, al had ik ook zeker kunnen schrijven over mijn Zweedse aardappelprikkertje dat zo’n mooi handgedraaid houten knopje heeft, over de rubberen kurk voor de Vacuvin of over de zeker veertig andere meer of minder duidelijke dingen in die la.
Vrees dat ik er toch aan zal moeten. Aan dat opruimen. Maar dat helpt natuurlijk alleen als er ook iets wordt weggegooid…..

Delen is fijn:

Eén reactie

  1. Zo’n dingetje ligt ook in mijn (rommelige) keukenla.
    Gebruik hem nooit. Mijn moeder zei altijd. “In een keuken hoort een rommella.” Eens.

Geef een reactie

[postlist id="513"]