3

#35dagen dag 8

Na de rustdag van gisteren vandaag weer een foto opdracht, over energie.
Energie, en dat in de hittegolf die met zijn zinderende zomerhitte deze dagen kleurt.
Meestal heb ik veel last van de warmte, ik kan er niet zo goed tegen. Maar nu valt het wel mee, ook hieraan merk ik weer dat ik niet moe ben en veel meer kan hebben dan de afgelopen jaren. Ook realiseer ik me opeens dat ik nooit, maar dan ook nooit meer met een hittegolf hoef te werken! Alleen al van dat idee krijg ik energie.

Maar waar ik echt energie van krijg is het heerlijke zwembadje van mijn buren. Zo’n opzetbad waar ruim 8000 liter water in gaat! Best veel werk om neer te zetten en vol te laten lopen en het vervolgens te onderhouden met een pomp, zuiveringstabletten en een schepnet voor de blaadjes.
Het staat achterin de tuin en het is omgeven door grote bamboeplanten, knotwilgen en berkenbomen. Als je er op je rug ligt te drijven met de strakblauwe hemel boven je en de zon gefilterd door de berkenblaadjes waan je je in een ver en tropisch land. Er vliegen overal vlinders en er tjilpen overal vogels – kortom, het is een paradijs daar in de achtertuin.
En ik mag er zoveel als ik wil gebruik van maken! Dat doe ik dan ook in ruime mate. Eerst midden op de dag als mijn energie tot het nulpunt is gedaald en dan ’s avonds nog een keer om lekker koel naar bed te kunnen. Wat een luxe om vanuit mijn eigen tuin zo in dat bad te kunnen stappen! En daar tussen de opblaaskrokodil en de badeendjes van de kleinkinderen heerlijk te kunnen drijven om nieuwe energie op te doen. Ik hou het zo nog wel even vol!

Delen is fijn:

3 Reacties

  1. Wat heb jij aardige buren.

    Echtgenoot en ik stappen ’s avonds op de fiets voor een rondje afkoelen. Ook heerlijk. En gisteravond die prachtige volle maan boven een stille polder.

Geef een reactie

[postlist id="513"]