Zweden,Tjörn,tandarts
5

Zweedse tandarts

Ik ben al weer een paar dagen op Tjörn, het eiland aan de Westkust van Zweden. IMG_0656
En zoals altijd is het schitterend weer. Een strakblauwe lucht, een stralende zon en net dát beetje wind dat het niet te warm wordt. Lig dan ook al weer dagen aan mijn geliefde strandjes naar de zee te kijken, te mijmeren, te lezen en soms even te slapen.
De vakantie in Zweden is voorbij dus het is heel rustig. Alleen wat Zweden die komen zwemmen. Dat wil ik ook graag maar ik durf nog niet zo goed tussen alle rotsblokken en losse stenen door te klauteren uit angst toch weer te vallen. Bovendien is het wel lekker als het zeewater dat vorige week is afgekoeld eerst weer een beetje opwarmt.

Terwijl ik genoot van de prachtige dag voelde ik iets raars in mijn mond. Mijn achterste kies waar al jaren met veel zorg aan is gedokterd en waar niet veel meer van over is bleek los te zitten!
Het is héél lang geleden dat ik een losse tand/kies had dus het voelt opeens of ik weer acht en aan het wisselen ben. Denk alleen niet dat er nu spontaan een nieuwe kies voor in de plaats komt. Sterker nog, vrees dat hij eruit moet en dat dit misschien zelfs door een Zweedse tandarts zal moeten gebeuren. Al met al een heel gedoe omdat er bij een ingreep ook een antibioticakuur hoort vanwege mijn heupprotheses. En voor welk soort was ik nu ook al weer allergisch?

Dus mijn huisarts gebeld die heel behulpzaam was en heeft overlegd met het ziekenhuis in Eindhoven.
Helaas zonder resultaat en dat terwijl er bij mijn laatste operatie een levensgroot rood pamflet aan mijn bed hing met “allergisch voor ???”!

20140904_135934Besloten de gok maar te wagen en te kijken wat de tandarts hier zegt. En wat is het dan heerlijk dat ik logeer bij mensen die in alles meedenken en het zoveel mogelijk voor me regelen zodat ik vanmiddag om twee uur terecht kon bij de Folktandvården! En mensen die mij kennen kennen ook mijn grote angst voor de tandarts…
Desalniettemin lag ik om twee uur in de stoel van een Zweedse tandarts die gelukkig constateerde dat de losse kies waarschijnlijk wel bleef zitten tot ik weer thuis was als ik maar heel voorzichtig at en poetste. Zo niet dan mocht ik direct terugkomen. Al met al de beste uitkomst voor nu en een hele opluchting want ik zit niet te wachten op een gat in mijn mond en een antibioticakuur.

En wat kwam het goed uit dat het donderdag dus ‘Fiskesoppa en pankakordag’ is in het restaurant van de golfbaan. Er gaat werkelijk niets boven deze fiskesoppa! Samen met een enorm saladebuffet, brood, pannenkoekjes met rode bessenjam en ongezoete slagroom en koffie na voor 85 SE/9 euri. Een prima maaltijd dus als je voorzichtig moet eten.
Om daarna bij te komen op een zonnig en stil strandje in de zon….
20140904_14412420140904_145608

Delen is fijn:

5 Reacties

Geef een reactie

[postlist id="513"]