synchroonkijken,Zweden,snelheid,2015,kruipvaart,verkeersbord
0

Synchroonkijken in Zweden – Snelheid

Dag 3 en de opdracht luidt ‘snelheid’.
En dat terwijl ik hier juist probeer het allemaal een beetje rustiger te doen!
Ik heb dan ook gekozen om het contrast te zoeken en dat kan goed in Zweden.

synchroonkijken,Zweden,snelheid,2015, verkeersbord 'spelende kinderen'Nergens heb ik zoveel borden langs de (binnen) wegen gezien met daarop in alle variaties die je je maar kunt bedenken “Pas op, spelende kinderen”.
Standaardborden maar ook heel veel zelfgemaakte creatieve borden zoals “tamme dieren en wilde kinderen” of het bord uit de kop van dit blog “Krypfart” – een vertaling lijkt mij overbodig.


synchroonkijken,Zweden,snelheid,2015, verkeersbord flitspaalOpvallend hier zijn ook de verkeersborden die waarschuwen voor een flitspaal. Dat zie je in Nederland toch zelden!
Het valt mij op dat de flitspalen altijd ruim voor een gevaarlijk punt staan zoals een gevaarlijke kruising, een weg beneden aan de berg waar je snelheid door het bergafwaarts rijden veel te hoog zou zijn, een in- of uitrit direct achter het topje van een rots die daardoor slecht te zien is, etc.
Het lijkt de Zweden niet te gaan om maar veel bekeuringen te schrijven maar om de veiligheid.

synchroonkijken,Zweden,snelheid,2015,remstrepenMaar ondanks al die snelheidsremmende maatregelen wordt er natuurlijk ook te hard gereden, daarvan getuigen de vele remsporen op de wegen. Al begreep ik dat deze ook kunnen worden veroorzaakt door een beetje olie op de banden te smeren en dan héél hard op te trekken…
Morgen laat ik het eiland en de zee achter en vertrek ik naar Tolvsbo in Dalarna.
Daar is geen zee maar er zijn wel heel veel grote meren!
En nu maar kijken of ik onderweg toekom aan de opdracht van dag 4…

synchroonkijken,Zweden,snelheid,2015, verkeersbord 'spelende kinderen'synchroonkijken,Zweden,snelheid,2015, verkeersbord 'spelende kinderen'synchroonkijken,Zweden,snelheid,2015, verkeersbord 'spelende kinderen'synchroonkijken,Zweden,snelheid,2015, verkeersbord 'spelende kinderen'synchroonkijken,Zweden,snelheid,2015, verkeersbord 'spelende kinderen'synchroonkijken,Zweden,snelheid,2015,verkeersbord 'spelende kinderen'synchroonkijken,Zweden,snelheid,2015, verkeersbord 'spelende kinderen'synchroonkijken,Zweden,snelheid,2015, verkeersbord 'spelende kinderen'

Delen is fijn:

Geef een reactie

[postlist id="513"]