3

Jaaaa, lente!

Wat een heerlijke echte eerste lentedag en wat heb ik genoten!
Luisteren naar de vogels die volop zingen, bloeiende madeliefjes in het gras, gele speenkruid sterretjes, de poezen die van gekkigheid niet meer weten hoe hard ze moeten rennen en hoe hoog ze moeten klimmen, buiten aan de koffie en aan de lunch, in de zon liggen slapen en de krant gelezen.
Zo hoort het in april!

Alle ramen open, de was naar buiten en de vijver bijgevuld. Die was half leeg vanwege die schrale harde wind en het gebrek aan regen. Het is iedere keer weer heel verrassend hoe kraakhelder hij is, je kunt echt tot op de bodem kijken. En dat terwijl er allerlei blad in waait en ik er nooit iets aan doe.
Ook de kleine potjes met vetplantjes staan weer op de plankjes in de zon, toch weer heelhuids de winter doorgekomen en voor mij het moment dat die echt voorbij is.

Wat knap je er toch van op, zo’n hele dag buiten in de zon. Een  beetje lezen, een beetje scharrelen, nog niet echt wat aan de tuin kunnen doen omdat door mijn actie in maart én door tuinman alles al opgeruimd is en er eigenlijk nog niets hoeft, een kiezeltje naar links, een kiezeltje naar rechts en opeens is de dag al bijna om!
Dat doet buiten zijn met je: gewoon rommelen zonder je schuldig te voelen dat je eigenlijk niets doet!

 

Delen is fijn:

3 Reacties

Geef een reactie

[postlist id="513"]