Hardangervidda,Noorwegen,2015
5

Het voelt als vreemd gaan…

Het was een bijzondere zomer.
In maart de Grote Renovatie van de tuin én het wereldkampioenschap Paracycling waar onze Alyda drievoudig wereldkampioen werd, april vol nieuwe plantjes, een prachtig voorjaar en veel fietsen en in mei/juni Zweden waar het vier en een halve week wel zonnig maar vooral heel koud was met onafgebroken harde wind.

tuin,opnieuw begonnen,leeg,kabouterAlyda Norbruis,wereldkampioen,paracycling,2015fietsen,zon,Friesland,voorjaarZweden,Tjörn,Berga,zee,wind,strand

Weer thuis trof ik een prachtige volop bloeiende tuin aan en had ik opeens een tafel vol bekers, bleek in juli dat er een nieuw dak op mijn tuinhuis moest, werd het een van de heetste weken ooit gemeten, genoot ik op Ameland en in Lauwersoog en werd de tuin steeds maar mooier!

thuis,tuin,timmerfabriek,nieuwe borderBurmezen,kattenshow,bekers,hoofdprijs,best-of-alldak, gat,renovatie,tuinhuis,2015tropische hitte,juli 2015,36.5C,Friesland

Nu is het augustus en ben ik opeens volop bezig met mijn vakantie. De ferry naar Göteborg was al maanden geleden geboekt (want véél goedkoper) en ik zou ‘net als anders’ naar Zweden. Eerst een weekje naar Tolvsbo en daarna twee weken naar Tjörn, mijn eiland in de zee.
Door allerlei redenen besloot ik drie weken geleden niet naar Tolvsbo te gaan.
Best heftig want Tolvsbo met alle dierbare plekjes staat op mijn netvlies en ik heb altijd een vage heimwee.

synchroonkijken,waarde,Zweden,Tolvsbo,2015,Tolvsbosynchroonkijken,Zweden,2015,rood,huisjesynchroonkijken,Zweden,Tolvsbo,2015,meerZweden,Tolvsbo,meer,avond
Toch voelde het goed om deze beslissing te nemen.
Maar… wat te doen met de eerste week want de ferry was dus al geboekt!

En opeens viel alles samen. Door een advertentie in de krant kwam Noorwegen op mijn pad.
Noorwegen, waar ik al heel lang naar toe wil maar ook wat huiverig voor ben. De afstanden zijn groot en ik rij alles alleen, er zijn niet zoveel B&B’s en een hotel vind ik niet leuk, het is een ruig landschap met bergen en heel veel haarspeldbochten én het is razend duur. Maar ook een land met een schitterende natuur, stille wegen, prachtige fjorden – een nieuw avontuur!

Lang gegoogeld tot ik het goede B&B kon boeken, bij ervaren vrienden langs voor adviezen, boekjes en kaarten, op het Noorwegen forum met vragen waar ontzettend bruikbare antwoorden op kreeg en nu is het bijna zo ver!

Toch voelt het als een beetje vreemd gaan, wel naar Noorwegen en niet naar Tolvsbo.
Gelukkig wel naar Tjörn waar ik bij kan komen van het grote aantal kilometers dat ik denk te gaan rijden. Naast de heen- en de terugweg wil ik in de week dat ik er ben héél veel zien en wat verheug ik me daarop!

En morgen?
Morgen zijn nog wel wat hindernissen die moeten worden genomen.
Want er brak een stuk van een kies af, ik verloor voor het eerst van mijn leven mijn betaalpas én tegelijkertijd bleek mijn creditcard door een fout van de bank niet meer te werken. Wat was ik blij dat ik dat nog ontdekte en wat is het spannend of beide pasjes op tijd zullen arriveren…

 

 

 foto header: met dank aan VisitNorway.com

Delen is fijn:

5 Reacties

Geef een reactie

[postlist id="513"]