2

#50books vraag 48: Hebben jullie nog boeken ergens opgeborgen in dozen? Zo ja, waarom?

Nee, geen boeken in dozen meer! Althans, niet op dit moment.
Ik kan daar slecht tegen, boeken horen toegankelijk te zijn en ergens in een van de vele boekenkasten of op boekenplanken te staan. Mijn hele huis is er van vergeven. Jarenlang bleek het mogelijk toch weer een nieuw leeg plekje aan een muur te vinden om daar weer een plank op te hangen. Maar toen ik ook in het tuinhuis begon heb ik met mijn timmerkabouter afgesproken dat dit echt de laatste planken zijn. En dat, als ik hem ooit weer vraag een nieuwe plank op te hangen, hij dat dan niet meer doet.

Toch moet er soms worden opgeruimd want er komt alleen maar bij terwijl er nooit iets afgaat.
Daarom ben ik twee jaar verkoper geweest op boekwinkeltjes.nl. De daarvoor geselecteerde boeken zaten inderdaad in twee grote dozen. In het begin liep het prima met de verkoop maar na verloop van tijd ontstond er een incourant overschot. Maanden liep ik langs de dozen en op een gegeven moment heb ik doorgepakt en ze afgeleverd bij een collega die ieder jaar van alles verzameld voor een boekenmarkt waarvan de opbrengst voor een goed doel is.

Nu zijn er geen dozen meer maar wel overvolle planken! Onbereikbare waar je alleen met een hoge trap bij kunt en waar stapels boeken klem zitten tussen de plank en het plafond. Boeken waar ik jaren niet meer naar heb getaald en waar dus zeker een deel van ‘weg kan’. Weg? Waar naar toe dan? In ieder geval niet meer naar een doos.
De boeken die me ondanks dat ik er lang niet naar omgekeken heb toch dierbaar zijn mogen naar de nog niet helemaal volle planken in het tuinhuis.
En de andere naar de Kringloop of de boekenmarkt.

En wat is het heerlijk dat ik binnenkort in het bezit zal zijn van een prachtige e-reader! Natuurlijk gaat er niets boven een echt boek maar daar heb ik er voorlopig nog meer dan genoeg van en leefruimte heeft toch ook wel wat….

Delen is fijn:

2 Reacties

Geef een reactie

[postlist id="513"]