uit de zon, Pepijn en Pientje, Burmezen,juli 2015,tropisch
7

Tropisch Friesland!

tropische hitte,juli 2015,36.5C,FrieslandOok in Friesland heersen deze dagen tropische temperaturen en wat ben ik dan blij met mijn heerlijk koele huis én met mijn Nieuwe Leven! Niet meer te hoeven werken is een enorm voorrecht met deze hitte.

Op mijn werk had ik de warmste kamer van het hele gebouw: op het zuiden in een monumentaal pand met muren van een halve meter dik. Als die eenmaal warm waren koelden ze nooit meer af. Wat voelde ik me altijd schuldig als er niets uit mijn handen kwam, ik werd er letterlijk ziek van.

Nu is daar geen sprake meer van.
Er hoeft niets, ik zit binnen in een koele kamer of, zoals nu, buiten onder mijn zonneschermen.
Beetje lezen, soms even een rondje tuin, beetje wieden in de schaduw, wat drinken, even boodschappen doen, beetje koken en weer wat drinken. Kortom, geen enkele reden om me druk te maken – heerlijk!

Nu was het gisteren wel bijzonder warm, de buitenthermometer in de schaduw stond op 36.4C. Dus naar het buitenbad van de sauna. En vooral naar het koude dompelbadje!
Ook zo’n voorrecht om dat gewoon te kunnen doen.
Het was heel rustig in de sauna zodat ik eindeloos baantjes in het zwembad heb getrokken en in de buitenjacuzzi heb gezeten. Steeds even afgewisseld door het koude badje. Op deze manier was de hitte moeiteloos te trotseren.

De poesjes lijken er weinig last van te hebben. Ze zoeken een plekje in de schaduw, vaak onder de struiken of onder een van de zonneschermen en ze maken zich niet druk. Wat ben ik blij dat ze jong en gezond zijn! Ik moet deze dagen heel veel aan mijn wonderpoes Pier denken voor wie vorig jaar de hitte het laatste van zijn negen levens betekende. Ik mis hem nog iedere dag al is Pepijn een waardige nieuwe huisgenoot. Wat zou Pier van hem hebben genoten!

regen,tropische dag,juli 2015,FrieslandGisteravond koelde het maar langzaam af. Rond tien uur was er even een heftige maar korte stortbui maar tegen half twaalf begon het onweer. En daarmee kwam de regen! Al met al is er veel gevallen, er ligt een flinke hoeveelheid water in de kruiwagen die onder de bomen stond.

kruiwagen,tropische stortbui,tuin,Friesland,2015De tuin is herboren, de zalmroze roos heeft zijn eerste bloem en de hortensia’s staan weer mooi rechtop en beginnen al te kleuren.

Het is een prachtige dag met een verkoelend windje en wat wolken. Wat is het dan heerlijk om buiten aan de tuintafel een blogje te kunnen schrijven en helemaal niets te hoeven.

 

Petter,Burmees,tuin,juli 2015En morgen wordt het weer tropisch met de verwachting dat de temperatuur kan oplopen tot 40 graden! We zullen zien, in het koude badje van de sauna zal het vast meevallen.

Gewoon de rust bewaren, de poezen geven het goede voorbeeld!

hortensia,tuin,Friesland,2015hortensia,tuin,Friesland,2015

Delen is fijn:

7 Reacties

  1. Liesbeth, heb hier even bijgelezen na een 6-weekse caravantrektocht. De tevredenheid spat van het scherm, leuk om te lezen en wat is je tuin mooi geworden. Geniet van de zomer en je nieuwe Paula-fiets.

    • Ik had je al gemist! Hebben jullie het fijn gehad? Waar waren jullie? Leuk dat je weer meeleest en ja, de tuin doet het goed! Desondanks toch komende week de tuinman weer een ochtendje…

Geef een reactie

[postlist id="513"]