Zweden,Tjörn,Berga,strandje,zee,zon
6

Zon, strandjes en een warm welkom

Zweden,Tjörn,Berga,strandje,zee,zonWat had ik twee prachtige dagen vol zon en zee! Een strakblauwe lucht, weinig wind en gek genoeg niet warm. Wel heel helder. Geen korte-broeken-weer ondanks de warme zon, de temperatuur kwam niet boven de 11 graden uit.

Aan de overkant van de baai werd er druk gezwommen, mij echt nog te koud! Maar wat heb ik genoten van de stilte, de voorbij zwemmende eidereenden en zwaluwen,nestelen,Zweden,Tjörn,Berga,strandjede zwaluwen die vlak over mijn hoofd scheerden en bezig waren hun nest gebruiksklaar te krijgen. Vijf dagen geleden zag ik er nog maar één, nu waren het er zeker zes.

Het is grappig te merken hoe makkelijk ik mijn vaste patronen weer oppak. Ik heb genoten van de dagen met G&K, zij zijn inmiddels vertrokken richting Stockholm. En ik geniet weer van mijn stille strandjes waar ik in één ruk een boek uitlas. Dat is lang geleden!

Zweden,Tjörn,Berga,pruimen,boomgaard,bloesemIk geniet ook enorm van het lichtgroene waas dat over de berkjes ligt, de nog kale oude essen en de uitbundig bloeiende boomgaardjes overal. De stokoude pruimenboomgaard waar ik in augustus vaak pruimen heb gekregen is een explosie van wit, tussen de bloesem zitten de grijs-witte korstmossen waar ik me in de winter zo over verbaasde.

Sundsby 2 mi
Aan het einde van de middag besloot ik voor
‘kaffe och choladtårta’ naar mijn favorite konditori te gaan: Sundsby Säteri.

Sundsby werd in de 17e eeuwgesticht door Margareta Huitfeld, een Noorse vrouw die nog steeds een beroemdheid is. Haar verjaardag wordt nog ieder jaar zeer feestelijk gevierd en haar erfenis gekoesterd! Het is een enorm landgoed met een eeuwenoude tuin, vijvers en oude bijgebouwen. Er is een prachtige moestuin, een bakkerij voor de taarten en het brood en winkeltjes met streekprodukten. Ik kom er graag want je kunt er zowel binnen als buiten heerlijk zitten.

Zweden,Tjörn,Sundsby Säteri,stamgast,chocoladetaart,koffieEn wat is het dan leuk als je met een ‘store kram’ verwelkomd wordt door de eigenaars die me tot stamgast verklaarden en een foto maakten voor hun Facebookpagina.
Ook hier voelt het weer als thuiskomen.

Kortom, het waren dagen vol zon, zee, rust en ruimte.
Het voelt of ik na een eindeloze winter weer kan ademhalen!
Eindelijk weer kan wegzinken in een boek.
Eindelijk me weer kan concentreren.
Eindelijk weer kan slapen.

Het Zweedse Wonder heeft weer toegeslagen!

 

Delen is fijn:

6 Reacties

  1. Een boek in een ruk uitgelezen! Wooooooooooooow. Wat een geweldig gevoel zal dat hebben gegeven. Dat je er nog vele mogen volgen.

Geef een reactie

[postlist id="513"]