Zweden,Tjörn,Klädesholmen,tulpen,zee
2

Na regen… inderdaad!

De eerste ‘echte’ dag op Tjörn gisteren was er een vol regen en storm. Het stortregende en het was koud, geen strandjes dus. Wel lekker rustig aan gedaan en een beetje bijgekomen van de reis.Tegen één uur naar Vatten, het restaurant van het Nordiska Aquarel Museum waar we heerlijk hebben gegeten met uitzicht op de zee en de overvliegende wolken. Daarna na de galeri waar prachtige aquarellen hingen. Het is dat ik geen plek meer heb om iets op te hangen maar anders…
Via de grote ICA voor de boodschappen en de borrel weer naar huis.

Zweden,Tjörn,regen,avondHet bleef maar regenen tot ik tegen een uur of negen opeens een ster zag schitteren. De tafel en de stoelen buiten nog glimmend van nattigheid maar de lucht trok helemaal open!
Het werd droog en heel helder. En koud!

Vanmorgen was het droog, zat er hier en daar een flink stuk blauw in de lucht en waaide het nog steeds hard. G&K wilden graag naar Klädesholmen, het volledig met houten huizen volgebouwde schiereiland waar de haring wordt verwerkt.

Hele smalle straatjes, huizen boven op de rotsen met allemaal een schitterend uitzicht op zee. Op de rotsen overal bloeiende plantjes, gekleurde korstmossen, viooltjes en zelfs bloeiende appelboompjes die plat tegen de rots aangeplakt zaten om zo min mogelijk wind te vangen. Zweden,Tjörn,Klädesholmen,rotsen,zee,bloemenEn midden op een van de rotsen een stel oer Hollandse knalrode tulpen!

De lucht werd steeds blauwer en na even bijgekomen te zijn van de harde wind met koffie in de galeri reden we door naar Pilane, een groot grafveld van de Vikingen. Het is een van mijn lievelingsplekken op het eiland.

Het is er stil en bijna sereen. Overal zijn grote en kleine grafheuvels, vele met kringen van stenen er omheen en soms met een grote ‘rechtop’ steen in het midden. Er is ieder jaar een expositie van bijzondere kunstwerken waar heel veel mensen naar komen kijken. Maar nu was het nog stil, wij waren de enigen en genoten op de rotsen van de zon en de stilte.

Zweden,Tjörn,Pilane,gravfjelt,VikingenWe besloten de dag in de stralende zon op mijn balkon. In de caravan van G&K was de temperatuur inmiddels opgelopen tot boven de 25 graden, zo ken ik mijn eiland weer!

Het was ontzettend leuk om het eiland waar ik zoveel van hou en waar ik me zo thuis voel aan vrienden te mogen laten zien. Het met ze te delen. En het is leuk te merken hoeveel ik zo langzamerhand van de omgeving weet. Gek genoeg weet ik hier feilloos de weg, iets wat me in Gorredijk nog steeds niet lukt!

Morgen is het weer ‘gewoon’ want G&K trekken verder.
Het weer wordt prachtig en Zweden staat in bloei.
Ben benieuwd of ze net zo zullen genieten als ik hier doe!
En ik mag weer als vanouds de hele dag op een strandje…

 

 

 

 

 

 

de grote ICA verkend met G&K voor wie alles nieuw was en allemaal lekkere dingen gekocht.

Delen is fijn:

2 Reacties

Geef een reactie

[postlist id="513"]