6

Nieuwe ogen

Het wil vandaag weer niet zo goed. Slecht geslapen dus moe opgestaan. Katterig, hangerig, van alles van plan maar nergens toe komend. En daar dan natuurlijk weer een schuldgevoel over hebben waar het allemaal niet beter van wordt. Gelukkig begin ik het fenomeen te herkennen, dat helpt een beetje.
Buiten zag het er bewolkt en koud uit dus de kachel aan. Voor ik aan mijn MP’s begon liep ik even door mijn twitter TL heen en werd door verschillende tweeps begroet. Deelde hier en daar dat het niet zo lekker ging om van alle kanten het hart onder de riem gestoken te krijgen! Leve de SM!

Ondanks dat het er buiten niet zo aanlokkelijk uitzag deed ik toch mijn rondje tuin. En werd ik onmiddellijk gegrepen door de rust. Het was windstil, hier en daar tjilpte een vogel, de zon brak zo nu en dan door de wolken en overal rook je de bloeiende Blauwe Regen – wat een prachtige morgen!
Niks binnen bij de kachel maar dik in het fleece naar buiten met mijn koffier en mijn MP boek.
Heerlijk was het en mijn hoofd werd een stukje helderder.

Toen las ik het nieuwe blog van Jacob Jan waarin dit citaat stond:
“De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, 
maar het waarnemen met nieuwe ogen” Marcel Proust 
En dat kwam binnen!
Mijn blog heet per slot “Ontdekkingsreis” en ik ben de laatste maanden erg op zoek. Heb hier dan ook de ondertitel van mijn blog van gemaakt met dank aan Jacob Jan!

Waarnemen met nieuwe ogen, dat is wat er de laatste tijd gebeurt. Opeens dingen anders zien, mensen anders zien, anders luisteren, anders kijken. En daardoor veranderen oude en soms lang gekoesterde inzichten en ideeën. Het helpt om los te laten, om soms bewust voor mezelf te kiezen en zelfs om iets milder naar mezelf te kijken. Vastpakken en loslaten, ook nu weer.

Blij kunnen zijn met de dingen die zich voordoen zoals onverwacht bezoek van een oud collega, een nieuwe mogelijkheid om mijn tuin misschien wat beter op orde te krijgen, een lief mailtje van een twittergenoot én tot mijn stomme verbazing een blauwe envelop op de mat die ik niet verwachtte.
Eerst even schrikken want dat brengen die enveloppen nu eenmaal van oudsher met zich mee. Maar wat schetste mijn verbazing, het was de teruggave van de belasting. Nu al! Ruim een maand eerder dan anders.
En wat komt dat goed uit, dat heeft niets met nieuwe ogen te maken….

Noot:
Hoeveel poezen zitten er in de Blauwe Regen?
Onder het aantal goede inzendingen wordt een prijs verloot!

Delen is fijn:

6 Reacties

Geef een reactie

[postlist id="513"]