1

Weer thuis

Het was een goed weekend. Ik was bij mijn vrienden C&M en hun respectievelijke partners en het was fijn samen over het afscheid van E te kunnen praten. Nog eens dingen te benoemen, op te halen, te delen.
Eerst in Delft en later in Leidschendam. En wat werd er goed voor me gezorgd! Een heerlijke lunch, een diner met de eerste asperges en andere lekkere dingen en ontbijtjes met vers sap en eitjes van de eigen kippen.

Het was voor het eerst na mijn heupoperatie dat ik een weekend weg was. Had er helemaal geen behoefte aan en vond alles veel te veel, alleen het bedenken al! Maar wat was het goed.
Goed om bij vrienden te zijn, goed om nieuwe indrukken op te doen, goed om samen door de tuin te lopen en te genieten van de konijnen, de kippen, het nest van de fuut in de vaart, de poesjes en de gezelligheid.

Zondag hebben we heerlijk gefietst. Er was een e-bike beschikbaar en ik heb genoten. Dwars door de weilanden met overal bermen vol met torenhoog fluitenkruid en koolzaad, knotwilgen, nestelende zwanen, ooievaars en een biologische geitenboerderij met heel veel kleine geitjes waar we aan het water iets hebben zitten drinken.

Ik zou tot maandag blijven en was van plan dan eindelijk weer eens naar het strand te gaan. Had nog niet echt bedacht waar en dacht als vanzelfsprekend aan Kijkduin of Scheveningen. Maar toen kwam het advies om via Noord Holland naar huis te rijden en daar naar Egmont of Bergen aan Zee te gaan. De goede kant op, halverwege het strand en rustig zonder files naar huis. Briljant!

En wat was het mooi tussen de bloeiende bollenvelden. Ik koos voor Egmont maar dat was niets want alle standtenten bleken gewoon dicht te zijn. Hoe is het mogelijk! Meivakantie en mooi weer…
Dus door naar Bergen. Kon naast de afgang naar het strand parkeren (ook een puntje van orde) en direct door naar een geweldige strandtent. Overdekt, achter glas of gewoon lekker buiten. Aardige bediening, heerlijke koffie, broodjes zalm en uitzicht op een groot strand en een rustige zee. Eindelijk de zee!


Nu ben ik weer thuis.
Wat was het goed om even weg te zijn.
Te genieten van al die lieve mensen en de mooie dingen.
Weer een beetje bij mezelf te komen.

Wat is het goed om thuis te zijn.
Op mijn eigen plekje waar ik zo van hou. Waar het ook prachtig is en waar ik zo lekker langs de vaart kan fietsen, deze keer tussen een haag van zilveren pluisbloemen door – geen paardenbloem meer te zien! Waar ik lekker in de tuin heb lopen rommelen en waar ik nu buiten zit te bloggen met om me heen een naderend onweer dat zich langzaam opbouwt.
Tijd dus om naar binnen te gaan!

Delen is fijn:

Eén reactie

Geef een reactie

[postlist id="513"]