4

De geluiden van de stilte

Net als gisteren waaide het ook vandaag heel hard op Tjörn. Een harde koude Oostenwind. Maar uit de wind in de zon was het heerlijk. Dus zocht ik mijn plekje op de steiger weer op en genoot ik de hele dag van de stralende zon.

En van de wind die over de daken van de huisjes aan kwam donderen.
Die door de stagen van de zeilboten floot.
Die door de piepkleine steegjes tussen de huisjes gierde.
Die rammelde aan de kettingen van de schepen.
Die de zeilen liet klapperen.
Die het water tegen de steiger liet klotsen en het tegen de stenen liet kabbelen.
Die de aluminium giek liet tikken tegen de aluminium mast.
Die vlaagde over het water.
Die fluisterde langs mijn oren.

De ganzen blaften,
de meeuwen schreeuwden,
de zwaluwen tjilpten,
de koekoek riep,
de bij gonsde,
de aalscholver suisde geluidloos het water in,
en de stille mier rende verdwaald over de steiger.

En opeens het geluid van een gierende motorboot dat achter de rotsen verdween.

Zoveel geluiden en toch zo stil.
De geluiden van een onvergetelijke zonnige Zweedse dag.
De geluiden van de stilte.

 

Delen is fijn:

4 Reacties

  1. Ik kwam dit blog tegen via een tweet van VisitSweden. Mooi blog en ik lees dat het eiland Tjörn goed bevalt. We komen er komende vakantie redelijk dicht in de buurt. Het ziet er in ieder geval leuk uit en ik heb je blog gelijk op mijn leeslijst gezet.

    • Dank je! Tjörn is echrt een aanrader al is het er in het hoogseizoen wel druk. En mocht je een B&B zoeken, Lekander.nu is een van de beste van Zweden, echt. Met een Nederlands sprekend egastvrouw (ze woont al 40 jaar in Zweden).
      Leuk dat je me op je leeslijst hebt gezet!

Geef een reactie

[postlist id="513"]