Pepijn, Burmees,poes
9

Wat een kat!

Nou heb ik al meer dan twintig jaar Burmezen maar zo’n poes als Pepijn heb ik echt nog nooit eerder  gehad! Natuurlijk, ze hebben allemaal hun eigen specifieke vaardig- en eigenaardigheden maar het lijkt wel of Pepijn al deze dingen samen in zich heeft verenigd. Met een paar bonus eigenschappen die ik nog niet eerder heb meegemaakt. Het verhaal van de ‘kermis’ ligt nog vers in mijn geheugen.
Maar er is meer, veel meer.

Hij loopt met messen!
Aanvankelijk begreep ik steeds maar niet hoe mijn keukenmesjes toch op de grond terecht kwamen. En al helemaal niet waarom ze op mijn stoel lagen. Tot ik hem betrapte. Heel sneaky sprong hij op het aanrecht (streng verboden terrein en geen poes die het tot nu toe waagde daaraan te twijfelen), zocht de juiste positie, nam het mes tussen zijn tanden en sprong ermee op de grond om het even later weer op te pakken en het op de zitting van mijn stoel te deponeren. Ik was verbijsterd.
Pepijn,mes,aanrecht,BurmeesPepijn,mes,aanrecht,BurmeesPepijn,mes,stoel,Burmees

 

 

 

 

Hij pikt!
Pepijn,zakje kaas, BurmeesMijn katten krijgen ‘hoogwaardige’ brokjes in hun eigen bakjes en verder krijgen ze niets. Ik heb dan ook nog nóóit bedelende katten gehad. Nog nooit! Dat zou dus ook voor Pepijn moeten gelden. Hij eet met veel plezier zijn brokjes en eet zelden alles op omdat hij meer dan genoeg krijgt. Honger is dus geen optie. Maar tot mijn stomme verbazing pikt hij alles onder mijn handen vandaan! Gisteravond gebeurde dat met champignons die hij in kleine stukjes beet, even later at hij van de diepvriesspinazie die stond uit te lekken en vervolgens liep hij met een zakje geraspte kaas door de kamer.
En als ik met mijn bord op schoot zit te eten springt hij er het liefst midden in. Ik verban hem dan ook regelmatig naar de bijkeuken.

Hij kijkt tv!
Pepijn,tv,vogels,BurmeesNatuurprogramma’s hebben zijn grote voorkeur en dan het liefst iets met vogels. Ik vrees dan ook dat dit de eerste Burmees zal worden die ze gaat vangen. Ook dat heb ik nog nooit meegemaakt, mijn Burmezen hebben dat niet in de genen en vangen tot mijn grote vreugde nooit wat op soms een vlindertje na. Maar dit katertje zit met een klapperende bek zachtjes grommend en mekkerend voor de tv én voor het raam. Straks mag hij naar buiten en ik hou mijn hart vast.

 


Hij is lief!

Pepijn,lezen,BurmeesHij spint bijna de hele dag, komt me ’s ochtends tussen het eten van zijn ontbijtbrokjes door steeds een likje op mijn neus geven, wil zielsgraag spelen met Petter en Pientje maar respecteert haar gebrom en haar afwijzing nog steeds en laat haar met rust.
Hij apporteert onafgebroken zijn speeltjes en hij heeft een zelf benoemd knuffeltje waar hij op ligt te sabbelen als hij moe is.

 

 

Wat een kat!
Pepijn,Petter,spelen,BurmezenZo lief, zo gek, zo onverwacht en zo onvoorwaardelijk loyaal.
Altijd vrolijk en nergens bang voor. Alles en iedereen vol blijdschap tegemoet tredend.
Wat ben ik blij dat ik besloot nog één keer een kitten te nemen na het afscheid van Pier.
Pier en Pepijn, twee bijzondere poezen!

 

Delen is fijn:

9 Reacties

  1. Dit is vast de invloed van chutney 🙂

    Maar wat leuk he dat het zo n aparte Burmees is! Geweldig. Zo heeft onze Hercule (een siamees nb) niks speciaals. Maar Isis, de boerderijtjes is veel meer siamees dan Hercule! En Tuppence? Net zo oud als jouw kitten, is zoo lief en ook stout hoor, maar och, daar hebben we toch oosterse katten voor? Ik vind het wel erg dat ik allergisch ben voor birmezen, anders was er vast al eens een gekomen.

Geef een reactie

[postlist id="513"]