ufo, Pientje, brokjes, vrede
1

Een UFO en voor het laatst Ziggo?

Hoewel het héél langzaam beter gaat tussen PientjeBurmezen,Pepijn,Pientje,vrede
en Pepijn is het toch nog niet echt vrede.
De relatie is broos en er wordt nog veel gebromd. Vooral dankzij Pepijn blijft het daarbij want zodra hij voelt dat ze het weer op haar heupen heeft maakt hij zich klein en bijna onzichtbaar.
Dat helpt, net zoals de kachel waar ze toch echt allebei onder willen.

Maar nu is er een nieuw wapen in huis, de ufo!
Een helblauwe plastic bal met een platte onderkant, drie gaten en een geribbelde bodem.
Op die bodem ligt een handjevol brokjes, binnen pootbereik maar daar moet je dan wel moeite voor willen doen.

En dat doet ze! Zonder brommen hengelt ze heel voorzichtig een voor een de brokjes eruit. Pepijn deed met haar mee maar hield er al snel mee op, jeugdig ongeduld. En het mooie was dat Pientje onverstoorbaar bleef! Sinds de ufo op de grond staat heeft ze niet meer gebromd. Sterker nog, soms rennen ze samen heel hard achter elkaar aan door het huis, totaal vergetend dat er gebromd moet worden! Totdat Pientje zich dat opeens weer herinnerd en onder de kachel verdwijnt.
Zou het dan toch een vredige kerst worden? In ieder geval een vreet-samen…


Ziggo,laptop,modem
En dan Ziggo! De afgelopen maanden was er weer frekwent contact met Ziggo webcare, de Ziggo afdeling die gewoon goed advies geeft en net zolang doorgaat tot problemen zijn opgelost. Dit in tegenstelling tot de klantenservice waarmee ik geen contact meer mee wil hebben omdat de jongens en de meisjes wel heel vriendelijk zijn maar nergens verstand van lijken te hebben. Leve Twitter!

Mijn probleem was dat ik soms-wel-soms-niet over de zogenaamde IAD (Inter Actieve Diensten) kan beschikken. Via deze diensten kun je o.a. programma’s terugkijken.
Helaas, bij mij kon dat soms wel maar veel vaker niet en ik heb inmiddels al een ‘eigen’ monteur die de situatie hier kent.

De laatste keer heeft hij de dongel (draadloze verbinding met het modem) vervangen door een gloednieuwe kabel die het kastje direct met het modem verbindt en alles leek opgelost.
Voor een week.

Daarna volgden vele weken resetten van het modem, resetten van het kastje, resetten van allebei, een stappenplan van de website doorlopen etc.
Alles hielp.
Voor één dag.Ziggo, modem,Pepijn

Gelukkig snapten de mensen van Ziggo Webcare dat er zwaarder geschut moest komen met als resultaat dat ‘mijn eigen Sander’ vandaag weer voor de deur stond. En laten we nu dezelfde oplossing bedacht hebben: een nieuw modem!
Dus een nieuw modem geïnstalleerd, alles nagelopen, codes overgenomen van het oude modem zodat niet alles veranderd hoeft op mobiel, tablet en laptop, geholpen met de internetversterker al hoort dat niet bij zijn taak en nu doet alles het. Ook de IAD!
Natuurlijk blijft de vraag ‘hoelang’ wel door mijn hoofd gaan maar voorlopig is er geen reden om te wanhopen.
Met dank aan Sander!

Pientje,Pepijn,Burmezen,kachel,houtkachelKortom, het worden vast prachtige kerstdagen.
Met IAD en zonder gebrom!

Delen is fijn:

Eén reactie

Geef een reactie

[postlist id="513"]