12

Alles stroomt!

Opeens gebeurt er van alles in mijn hoofd.
Opeens realiseer ik me dat er wat moet gebeuren.
Dat ik structuur aan mijn Nieuwe Leven moet geven. Structuur die niet bestaat uit dwang of vaste afspraken maar uit dingen die leuk zijn, dingen die me uitdagen, dingen waarmee ik ontdek hoe ik verder wil, dingen die leiden tot nieuwe dingen. Tot creativiteit, tot ontdekken waar mijn creativiteit zit en hoe ik die kan inzetten.
Tot het leren wat ik kan en wat bij mij past.

Ik wist al lang van het bestaan van The Artist’s Way en van het coachingsprogramma van Hella Kuipers. Het intrigeerde me al tijden maar ik had er geen ruimte laat staan tijd voor. En opeens was het idee er en kon ik dat niet meer wegduwen. Dus de coaching bij Hella geregeld en het boek The Artist’s Way besteld.
Gisteren kon ik het ophalen en ik kon niet wachten om te beginnen met de inleiding en de eerste twee hoofdstukken. Tijdens het lezen ontstond er een gevoel van ‘Dit is het! Dit is wat ik nodig heb!’ en de adrenaline stroomde door mijn lijf.
Het is niet niks: 12 weken lang opdrachten, dagelijks het schrijven van drie Morning Papers (ja, iedere dag direct na het opstaan….) en iedere week een ‘kunstenaarsuitje’: twee uur iets leuks doen! En ik ken mezelf, als ik dat niet zeer gediciplineerd volhou krijg ik de pest in en wordt het niks. En als ik het wel volhou ga ik me verzetten tegen die dicipline.
Maar bij The Artist’s Way is de filosofie juist ‘doe wat je prettig vind en luister niet naar je negatieve Censor’. Een totaal andere benadering die me zeer aanspreekt maar die ik vast nog wel eens moeilijk zal vinden. Ik kan nietwachten om te beginnen!

Maar er gebeurde deze week nog veel meer. Ik ging op de fiets naar het rolstoelpad en ben dat samen met de aannemer en de rentmeester van de Corneliastichting helemaal langs geweest. Wat is het mooi! Wat een prachtige route, slingererend door het oude bos met overal onverwachte doorkijkjes. En wat was het bijzonder om al die enthousiaste gebruikers tegen te komen die er zo blij mee waren!
Nu de laatste loodjes van de afwerking nog en dan openen de burgemeester van Opsterland en Baron Van Lynden het binnenkort.
Het was een pittige fietstocht en onderweg naar huis werd ik overvallen door een forse hagelbui maar wat heb ik genoten! Van het weer kunnen fietsen, van het mooie pad, van de enthousiaste gebruikers, van alle ooievaars rond hun nesten, van het weer en van de schitterende natuur.

En vandaag is het een stralende dag! Strakblauwe lucht en een harde Oosten wind. Het goede nieuws is dat ik daar in mijn beschutte tuin nauwelijks last van heb. Dus heerlijk buiten in de zon gezeten en gegeten en voor het eerst dit jaar de vijver bijgevuld. Heb dat nog nooit zo vroeg hoeven doen. Denk dat het door de bijna onophoudelijke wind van de afgelopen maanden komt, alles is kurkdroog. De slang heeft er ruim twee uur in gelegen maar nu staan de voorzichtig bloeiende dotters weer lekker met hun voetjes in het water. Laat de kikkers en de salamanders maar uit hun winterslaap komen!

Kortom, alles stroomt,
zowel binnen als buiten!

Delen is fijn:

12 Reacties

  1. Ha The Artist’s Way. Heb ik ook gedaan, vorig jaar. Maar kon me niet altijd aan de Mornin’ Pages zetten omdat ik bloggen op de eerste plek zet… Eens een blogger, altijd… :-p

Geef een reactie

[postlist id="513"]