0

Zweedse zaterdag

Uit mezelf om negen uur wakker, dat is vrij bijzonder. En keurig op tijd voor het ontbijt. Het ontbijt hier is een serieuze aangelegenheid. Gerda besteedt er ongelooflijk veel zorg aan, het is iedere ochtend weer verrassend en ik geloof niet dat ik ergens ooit zo’n ontbijtbuffet heb meegemaakt. Naast de vaste dingen zoals de soorten muesli met toebehoren, verse fruitsalade, eieren, vleeswaren in vele soorten, allerlei kaas, zelf gebakken brood (’s ochtends vroeg in de oven), sap, zelfgemaakte jam etc. is er ook altijd iets ‘zoets’. De ene keer wafels, op zondag de traditionele äggost (eierkaas die ook zoet is en specifiek voor deze streek en vanmorgen heerlijke opgerolde deegflapjes gevuld met zwarte bessenjam én witte chocola. En alles zelfgemaakt.
Een gedegen begin van de dag dus en voor mij ruim voldoende voor de rest van de dag. Natuurlijk eet ik ’s avonds meestal ook wel wat of zoek ik zo laat mogelijk naar een gelegenheid waar een dagens is.

Vandaag is het zaterdag dus is de loppis open. En precies zoals de vorige keer lag er een prachtig vloerkleed dat net binnen was gekomen en nog niet was geprijst. Dus een van de loppis medewerkers naar de prijs gevraagd en verteld dat ik een paar maanden geleden een vergelijkbaar kleed kocht. Ze vroeg direct wat ik had betaald en ik zei dat het 150 SK kostte. Ze keek nog eens goed, zei toen “doe maar 100 SK”, ze keek nog eens, zag een vlek en maakte het toen af op 75 SK (zo’n € 8,50). Koopje! Dus nu hangt mijn kleed in de zon over de balustrade en heb ik maar direct de vlek geprobeerd te verwijderen. Kan het mooi drogen en een beetje luchten.

Was dus snel klaar in de loppis en kon direct door naar een strandje. Koos voor Berga omdat ik dat echt het allermooiste plekje vind. Uitzicht over de zee, een groot rotsplateau met comfortabele ‘beensteunen’ en de hele dag zon. Die zon was er volop maar het waaide ook behoorlijk. Toch weerhield dat een heleboel mensen niet om te gaan zwemmen. Ik heb het er nog nooit zo druk gezien, kon mijn auto nauwelijks kwijt! Ook werd er veel gevaren, gezeild en gekajakt, iedereen hier geniet nog volop van de zomer die maar voortduurt.
Zoals altijd viel ik weer als een blok in slaap. Heb niet gehoord dat de meeste mensen (en auto’s) vertrokken en werd uiteindelijk wakker op een leeg strandje waar ik tot half zes heb genoten van de rust en de zon.

En nu is het half acht en ga ik een broodje eten met uitzicht op mijn nieuwe kleed én de zonnebloemen!

Delen is fijn:

Geef een reactie

[postlist id="513"]