Zweden,Göteborg,sauna,Sankt Jörgen Park,juni,2016
4

Wat een beleving en wat een belevenis – deze Zweedse sauna!

Twee jaar geleden was ik ook op Tjörn. Mijn Zweedse vriendin vroeg of ik met haar vriendinnen mee ging naar de sauna. Nou, geen haar op mijn hoofd…

Ik durfde niet, ik dacht dat ik het niets vond en ik wilde er niet eens over denken. Maar wat ben ik blij dat ze me toch wist over te halen want de sauna is inmiddels niet meer weg te denken uit mijn Nieuwe Leven. Zeker omdat we in Gorredijk zo’n gezellige kleine sauna hebben.

Nu herhaalde de geschiedenis zich min of meer alleen hoefde ik niet meer te worden overtuigd.
Weer werd me gevraagd of ik mee wilde maar nu ging het om een sauna in Göteborg.
En niet zo maar een sauna maar zo ongeveer de beste sauna van Zweden.
Een sauna die vele prijzen heeft gewonnen.

Natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan en dat was wel even schrikken want tachtig euro is heel erg veel geld! Maar gelukkig mochten we als introducé mee met schoondochter L die er yogales geeft en hoefden we ‘maar’ dertig euro te betalen. Nog best veel vond ik maar ik wilde het wel eens meemaken.

Het begon er al mee dat ik geen badjas en handdoeken mee hoefde.
Wél een badpak want dat is hier gebruikelijk.

Zweden,Göteborg,sauna,Sankt Jörgen Park,juni,2016Na binnenkomst werden we persoonlijk welkom geheten en kregen we een uitgebreide introductie waarbij we het Spa-ritueel mochten kiezen. Tot mijn stomme verbazing kregen we allemaal een badjas en een handdoek (die moesten terug) en een tas met slippers en een tasje met vijf doosjes van het door ons gekozen ritueel ‘Energy’. De doosjes bevatten brown sugar scrub, bodybutter,face peeling, face grey mask en face crême.

We kregen een rondleiding door de verschillende sauna’s, baden, zwembaden, douches in vele soorten, maten en temperaturen, koude baden, wisselbaden, voetenbaden, binnen- en buitenbaden, zwembaden, bubbelbaden, rustruimten met en zonder bewegende bedden en dan ben ik vast nog van alles vergeten.

Het geheel ademde een sfeer van rust, overal was zachte ontspannende muziek en de gebruikte materialen waren prachtig en zeer gevariëerd, van de vloeren tot de muren en de plafonds! Ik ben echt nog nooit in zo’n luxe omgeving geweest!


Gelukkig vertaalde G alles voor me en hield ze me een beetje bij de les want ik was al snel de weg kwijt in de vele ruimten en gangen. We volgden de vijf ‘doosjes’ en scrubden er op los. Geen overbodige luxe bij mijn inmiddels zeer droge velletje. Na ieder doosje lagen er kleine handdoekjes klaar om alles weg te vegen, met ijs te vullen om mee naar de sauna te nemen of om je gezicht te wassen voor de volgende ronde.

Kortom, het was een belevenis, deze beleving en ik heb ongelooflijk genoten!
Het fantastische zwembad, al die verschillende mogelijkheden, de bijzondere sfeer en natuurlijk de vijf doosjes met smeerseltjes die nog lang niet op zijn. Ze roken heerlijk en mijn velletje is in geen tijden zo zacht geweest!

Wat bijzonder om dit eens mee te mogen maken.
Heel veel dank aan Lotta en mijn gastvrouw!

 

Zweden,Tjörn,zwemmen,strandjes,zee,zon,juni,2016En morgen?
Morgen gaan we weer ‘gewoon’ zwemmen.
In de zee!

Delen is fijn:

4 Reacties

  1. Wat geweldig zeg, zo’n Spa! Ik ben ook wel eens in een luxe sauna geweest, maar als ik dit lees……. het moet ook wel enorm groot zijn! Dan voel je je bijna koningin, of niet?! 😉

Geef een reactie

[postlist id="513"]