1

#Synchroonkijken dag 3: Zomer

Deze keer was het niet moeilijk. Weer of geen weer, voor mij is het zomer als de jasmijn bloeit! De jasmijn, die er ieder jaar weer stakerig en miezerig uitziet. Waarvan ik ieder jaar weer denk ‘overleeft hij de winter of gaat het deze keer echt mis?’ en die mij toch ieder jaar weer voor een raadsel zet want waar haalt hij die prachtige overdadige bloei toch vandaan?

Onder de jasmijn staat een geitenbaard en ieder jaar bloeien ze exact op dezelfde dag.
En sinds vorig jaar ben ik in het gelukkige bezit van drie rozenstruiken. Ik wilde nooit rozen, vond het altijd arrogante bloemen en vond ze niet in mijn tuin passen.
Maar dit zijn bijzondere rozen. Ze komen uit de enorme rozentuin van de ouders van mijn beste vriendin. Na hun overlijden hebben we drie struiken bij mij geplant. Niet van die opdringerige grote dubbele propbloemen maar prachtige simpele open rozen. Natuurlijk was het spannend of ze vanuit de Zeeuwse klei de strenge Friese winter zouden overleven maar dat hebben ze met glans gedaan.

En hoe mooi kan het zijn, ze bloeien samen met de jasmijn!
De jasmijn die je ’s avonds bij ieder zuchtje wind ruikt samen met de roze rozen – dat is voor mij zomer.

Delen is fijn:

Eén reactie

Geef een reactie

[postlist id="513"]