2

#Synchroonkijken dag 2: Iets wat je hebt gemaakt.

Dat hakt er in.
Eigenlijk nog meer dan gisteren. Want nu moet ik én iets creatiefs bedenken én het moet nog zelfgemaakt zijn ook. Vroeger maakte ik heel veel zelf. Dat varieerde van het restaureren van mijn huis lang, lang geleden tot allerlei Fraaie Handwerken zoals een patchwork sprei en wandkleden.
Waar is de tijd gebleven dat ik daar de energie voor had? Ik vond het vroeger toch echt leuk om van alles te maken. Nu is het enige wat ik me zo gauw kan bedenken het zelf maken van foto’s. Maar om nu een foto van een foto in te leveren, dat gaat wel ver.

Gelukkig schoten me opeens twee dingen te binnen, er viel dus zelfs nog iets te kiezen! Maar ook kiezen is geen sterke kant van mij…
De keus is tussen een speciaal hoekje in mijn tuin dat helemaal uit potten bestaat waar vanzelf allerlei dingen in zijn gaan groeien. Vroeger was ik daar de hele zomer mee bezig: zaaien, uitplanten, eenjarigen kopen, verplanten, water geven, groeperen, etc. Maar daar kwam de klad in en nu is het mijn zelfgemaakte biotoop geworden. Er groeit een bruine beuk die prachtige knoppen heeft in het voorjaar, een aantal berkjes, vrouwenmantel, nu bloeiende valeriaan, gulden roede, allium bolletjes, een hazelaar, roze koekoeksbloemen en roze en paarse linaria. Ieder jaar is het anders en ieder jaar geniet ik er weer van.
De andere optie is mijn zelfgebakken Zweedse rosmarinkaka, een aanrader. Het ziet er een beetje oninteressant uit maar het is heerlijk! Een echt Zweeds recept met een zeer verrassende smaak door de rozemarijn die je niet verwacht. Er zitten ook rozijnen en heel veel zonnepitten in. En natuurlijk suiker, bloem en eieren.

Ik kies de rosmarinkaka. Reden: misschien komt er nog wel een opdracht waar de tuin in rol in gaat spelen en als dat zo is heb ik mijn kruid al verschoten.
En mochten er liefhebbers zijn voor het recept dan hoor ik dat wel!

Delen is fijn:

2 Reacties

  1. Liesbeth toch, hoe kom je er nou bij dat je niet creatief zou zijn. Dit is toch geweldig. Schrijven en je eigen creaties showen. Top!

  2. Tja….met een moeder die kunstenaar was en grootouders idem voelde ik me altijd de niet-creatieveling. Maar sinds het schrijven mij heeft gevonden begint dat langzaam maar zeker te veranderen.
    Toch veel dank voor je lieve woorden!

Geef een reactie

[postlist id="513"]