Zweden,Tjörn,Pilane,september,2016
3

Langs al mijn favoriete plekjes op Tjörn!

Bezoek!
Wat bijzonder om hier op Tjörn vrienden op bezoek te krijgen.
En wat was het speciaal om mijn lievelingsplekjes met hen te mogen delen!

A&J zijn Nederlanders die ruim drie jaar geleden naar Zweden zijn geëmigreerd.
Ik heb ze leren kennen op Tolvsbo, werd vorig jaar bij ze uitgenodigd, had dit jaar een onvergetelijke avond aan het vuur bij het meer waarna ze in Nederland een nachtje bij mij kwamen logeren.
En nu kwamen ze speciaal voor mij naar Tjörn en wat was het gezellig.

Ze ontbeten hier en bewonderden mijn geweldige appartement en de rest van de B&B om daarna een ‘rondje eiland’ te gaan doen.

Berga met JacqNatuurlijk begonnen we met Berga, mijn meest dierbare strandje.
De zon scheen, het water kabbelde en de wind waaide zoals altijd maar het verschil was dat ik het nu mocht delen. En dat ik voor het eerst in al die jaren nu zelf op een foto sta…

Daarna naar Sundsby voor koffie, taart en een wandelingetje over het prachtige landgoed en door de moestuin. Zó hoort een moestuin eruit te zien: groenten en kruiden afgewisseld met heel veel bloemen! Er waren zelfs artisjokken, dat kan dus in het Zweedse klimaat.

 

 

Pilane AnnaNa Sundsby reden we naar Pilane, het 10.000 jaar oude grafveld waar dit jaar voor de tiende keer een expositie van internationale kunstwerken werd georganiseerd met ‘Anna’ als letterlijke en figuurlijk hoogtepunt.
De expositie was net afgelopen en de meeste objecten waren al weg maar Anna was er nog, hoog boven alles en iedereen verheven.

Eigenlijk was ik blij dat alles al weg was en dat we, op twee PokémonGo spelende jongetjes na, alleen waren. Ik vind het er zo prachtig – de serene sfeer, de steenkringen en grafheuvels, het doolhofje, de wind, de stapelmuurtjes, de bloemen, de propvolle appelboom.
Voor mij komt dit pas goed tot zijn recht zonder bussen vol bezoekers.

 

Wat heb ik genoten op die grote steen in de zon terwijl A&J naar boven klommen om samen met Anna van het uitzicht te kunnen genieten.

 

Rorastrand met JacqNordevikstrand 2Na Pilane waren de strandjes weer aan de beurt. Het Rorastrand met zijn grote steiger (verboden voor auto’s en motoren!) en het Nordevikstrand met zijn weidse uitzicht.
Allemaal zo verschillend, zowel wat betreft de windrichting, de ligging als het uitzicht.
En allemaal zijn ze me even dierbaar.

 

We besloten de dag gezellig aan tafel, al is het niet eenvoudig om op Tjörn buiten het seizoen een restauarant te vinden dat open is. Het lukte maar net en om klokslag 20.00 uur werden onze borden weggehaald want de Zweden zijn niet gewend lang te tafelen. Dus koffie thuis!

 

Wat was het een geweldige dag en wat hebben we genoten van ‘mijn’ schitterende eiland!
overzicht
met dank aan Arno Daalder voor een aantal prachtige foto’s!

 

 

En morgen?
Morgen schijnt de zon!
Morgen ga ik naar Berga…

Delen is fijn:

3 Reacties

  1. Je staat op de foto! Dat is nog eens leuk. Jij in je eigen omgeving. Prachtig.
    En Anna vind ik ook schitterend.
    Blijf genieten.

Geef een reactie

[postlist id="513"]