herfst,Friesland,kleuren,bos,heide,fietsen
7

Herfst!

Wat was het gisteren mooi! Een strakblauwe lucht, een stralende zon en overal prachtige kleuren.
Ik moest dus wel op de fiets om er van te gaan genieten. Meestal rij ik automatisch naar het water en de weilanden naar mijn geliefde weidse uitzicht en de ruimte. Nu deed ik dat ook maar na drie km bedacht ik me en sloeg ik af naar het bos en de Lippenhuister hei. Een goed besluit want waar zie je de herfstkleuren beter dan in het bos?

herfst,Friesland,kleuren,bos,heide,fietsen  herfst,Friesland,kleuren,bos,heide,fietsen  herfst,Friesland,kleuren,bos,heide,fietsen  herfst,Friesland,kleuren,bos,heide,fietsen

Wat ik wel miste was de stilte. Die is op zo’n prachtige dag ver te zoeken in het bos want heel veel fietsers, wandelaars en honden waren op hetzelfde idee gekomen. Toch leek het stil op een van mijn lievelingsplekjes – het bankje bij het Koningsdiep. Op het bruggetje stond een man die rustig aan het stretchen leek. Toen ik op het bankje ging zitten zei hij vriendelijk goeiendag en ik groette vriendelijk terug. Niks mis mee.

Maar helaas was de geest uit de fles want hij wilde maar één ding en dat was praten!
Toen ik niet op zijn opmerkingen in ging en met mijn ogen dicht van het zonnetje probeerde te genieten ging hij pas echt los en stortte hij een ooggetuigeverslag over me heen over de capaciteiten van de golfers die hij in de verte een balletje kon zien slaan – Jack van Gelder was er niets bij!
Steeds harder, steeds meer en steeds overtuigender…

Dus ben ik maar weer op de fiets gestapt en vond ik een kilometer verderop een heel stil bankje aan een prachtig watertje.
Zonder sportverslaggever.
In de stilte.
En dat was genieten!

  herfst,Friesland,kleuren,bos,heide,fietsen   herfst,Friesland,kleuren,bos,heide,fietsen

En morgen?
Morgen is het koud en bewolkt…

Delen is fijn:

7 Reacties

  1. Prachtige foto’s Liesbeth. Je moet inderdaad genieten van die mooie dagen. Dat zijn echt pareltjes….Heerlijk hé stilte!!

  2. Toch intrigerend dat zo’n man niet aanvoelt dat jij liever de stilte hoorde dan zijn stem. En wie weet dat hij thuis vertelt over die schitterende ontmoeting die hij deze dag gehad heeft. Zo beleeft iedereen de wereld op zijn eigen manier.
    Bij je foto’s hoor ik wel de stilte waarvan ik denk dat jij zou genieten.

Geef een reactie

[postlist id="513"]