Strand
6

Eigen site!

Bloggen is zo langzamerhand een onderdeel van mijn leven geworden.
Het begon heel aarzelend met de #50books vragen. Daarna ging ik meedoen aan de foto-opdrachten van #35dagenanderskijken in de zomer van vorig jaar en stelde ik mezelf tot doel bij iedere foto-opdracht ook een blog te schrijven. Ik had geen idee of ik dat kon, schrijven over onderwerpen die ik niet zelf bedacht.

StrandEn wat was dat leuk!
Ik blogde over groente uit de volkstuintjes, over de fiets van Paula en over het noodweer dat in tien minuten de omgeving veranderde. Ik blogde op Ameland, op de ferry naar Zweden, in Zweden en weer thuis in mijn eigen tuin. Leerde foto’s toe te voegen en ben dat blijven doen. Het was stimulerend en ik kreeg er steeds meer plezier in.

Ook merkte ik dat het op deze manier schrijven me hielp bij het structureren en verwerken van alles wat er met me gebeurde en dat was heel veel.

2_lvbcomIk besloot nl. te stoppen met werken, kreeg mijn tweede nieuwe heup, verloor een van mijn beste vriendinnen en begon aan mijn Nieuwe Leven. Best veel!
En behalve dat het schrijven zelf me hielp was het heel bijzonder om zoveel mooie reacties te krijgen.
En nieuwe mensen te leren kennen via de social media.

Door contacten met andere bloggers kwam ik er achter dat Blogger, het programma dat ik gebruik, op een gegeven moment oude bloggen niet meer opslaat. Dat vond ik jammer, ze zijn me dierbaar! Dacht er dan ook over om alles te kopiëren en in Word op te slaan maar wat een gedoe!
Ik heb al een tijdje via twitter, mail en Facebook contact met Irene. Irene is een professionele blogger maar dat niet alleen, ze weet alles van programma’s en is een expert in WordPress, een professioneel blogprogramma. En dat niet alleen, ze is altijd bereid om te helpen.
Je kunt haar op Twitter vinden als @Tha_Pix_0101010.

3_lvbcomDus gisteravond klom ik over mijn drempel en belde Irene. Binnen een half uur was ik in het bezit van een eigen domeinnaam en dus van een eigen website! En daarmee zou Irene voor mij aan de gang gaan. Wie schetst mijn verbazing dat ik vanmorgen om negen uur een tweet kreeg met de vraag hoe ik mijn nieuwe website vond – ongelooflijk!

En was dat mijn laatste blog onder Liesbeth5.blogspot.nl.
Natuurlijk blijft het een Ontdekkingsreis en blijf ik waarnemen met nieuwe ogen met dank aan Marcel Proust. Dat verhuist ‘gewoon’ mee. Abonneren via de mail kan nog steeds. Ik moet nog veel leren maar ik denk dat het wel gaat lukken.
En bij vragen?
Bij vragen is Irene er gelukkig, dank!
Een Nieuw Leven en een eigen domeinnaam, hoe mooi wil je het hebben?

Dus welkom op mijn eigen blogsite!

Na mijn eerste aarzelende stappen op Blogger ben ik nu zo ver dat ik, zij het met grote schroom, de stap naar WordPress heb gezet.
En dankzij de geweldige hulp van Irene is deze site geboren.
Ik hoop dat het bloggen me net zoveel plezier geeft als via Blogger en ik vrees dat ik eerst nog een heleboel zal moeten leren.
Een uitdaging waar ik me op verheug.  Zeker met Irene op de achtergrond…..

Natuurlijk hoor ik graag wat mijn lezers ervan vinden. De eerste opmerkingen zijn er al (waarvoor dank!) en hebben tot aanpassing geleid.
Het kan alleen nog maar mooier worden dus kom maar op.

En als jullie me blijven volgen beloof ik dat ik blijf bloggen!

Delen is fijn:

6 Reacties

  1. Ziet er fantastisch uit. Overzichtelijk, helder en met prachtige foto’s. Nogmaals gefeliciteerd.
    (En met wat puzzelen heb ik de site in mijn feeds gekregen dus dat is ook alweer opgelost)

    • Mooi! En dank voor het compliment. Vind de foto’s nu zelf ook mooier weergegeven dan op Blogger.

Geef een reactie

[postlist id="513"]