herfst,besjes,bloemen,kleuren,fietsen,Gorredijk,Friesland,2015
5

De herfst begint, of toch nog niet?

Het is best wennen na mijn heerlijke vakantie in Noorwegen en Zweden. En de natte week die we hier hadden droeg daar niet aan bij. Geen weer om te fietsen en dat moest want mijn conditie is er niet beter op geworden! Daarvoor zat ik teveel in de auto en teveel op mijn heerlijke strandje.
Alles heeft zo zijn prijs.

Iedere keer verbaas ik me er weer over dat de dagen thuis om zijn voor ik er erg in heb. Dat is misschien nog wel het grootste verschil met de vakantie. Daar duurden de dagen in mijn gevoel eindeloos want er hoefde niets. Alleen maar bedenken of en zo ja wat ik ’s avonds zou eten en verder helemaal niets.
Alles ging vanzelf en alles kwam zoals het kwam want ik hoefde niets te regelen of te doen.
Zwemmen, lezen en een beetje rommelen, meer was het niet.

Nu slaat het ‘gewone’ leven weer toe.  Met veel bezoek dus Zweedse taart bakken, veel telefoontjes om bij te praten, de tuin waar nodig moest worden gemaaid toen het eindelijk droog was, het op peil brengen van mijn houtvoorraad vanuit de achtertuin naar de houtopslag bij de achterdeur etc. En het gekste is dat iedere dag totaal anders verloopt dan ik van te voren in gedachten had. Een rustige week met weinig afspraken verandert ongemerkt in drukke dagen vol afspraken en als ik niet een dag blok om naar de sauna te gaan komt dat er zelfs niet van. Ik blijf dat een hele wonderlijke ervaring vinden die nog steeds niet is gewend.

herfst,besjes,bloemen,kleuren,fietsen,Gorredijk,Friesland,2015Maar wat is het heerlijk dat opeens de zon weer schijnt! Dat er een heldere strakblauwe lucht is met een oostenwind die zorgt dat er geen wolkje is dat de zon kan hinderen. Dus eindelijk op de fiets!
En wat heb ik genoten deze dagen – Friesland op zijn mooist! Overal wordt druk gemaaid, gehooid en gehekkeld om alles voor de herfst klaar te hebben. Want die herfst komt eraan al voelt het nog als zomer nu ik weer hele dagen buiten ben.

Toch begint de herfst toe te slaan. De eerste kastanje is gevallen, het blad begint te kleuren, alles zit vol met spinnen en de bijbehorende spinnenwebben, overal zitten uitgebloeide bloemen en bessen aan de struiken, de houtkachel brandt iedere dag en het winterdekbed ligt klaar.

En wat is het prachtig in de tuin! Ik beleef het nu veel bewuster dan toen ik nog werkte.
Toen had ik geen tijd om door de tuin te lopen om al dat moois te zien, daar de rust en de tijd voor te nemen. Toen kwam ik door de week nauwelijks buiten en miste dus ook die prachtige zonnige nazomerdagen. Toen probeerde ik vooral om de herfst en de winter zo goed mogelijk door te komen maar van genieten was geen sprake!
Mijn Nieuwe Leven, het blijft me verassen!

herfst,besjes,bloemen,kleuren,fietsen,Gorredijk,Friesland,2015 herfst,besjes,bloemen,kleuren,fietsen,Gorredijk,Friesland,2015 herfst,besjes,bloemen,kleuren,fietsen,Gorredijk,Friesland,2015 herfst,besjes,bloemen,kleuren,fietsen,Gorredijk,Friesland,2015

En morgen?
Morgen komt de Gaswacht de gaskachels schoonmaken!
Want de herfst komt er onverbiddellijk aan…

 

Delen is fijn:

5 Reacties

    • Ja, dat zit heel diep! Ondanks het-leukste-baantje-van-de-wereld heb ik zeker tien jaar roofbouw gepleegd. En dat is zo maar niet uit mijn systeem…

  1. de herfst is begonnen met een nazomer. Heerlijk toch! Dinsdag liep ik in de stralende zon over een eikenlaantje in Lage Vuursche. Het regende eikels en zonnestralen, goed voor een soort regenboog, zou ik zeggen. Wel, die laat in de vorm van die prachtige herfstkleuren toch nog even op zich wachten!

Geef een reactie

[postlist id="513"]