8

Belasting

Ik heb absoluut niets met cijfers. Sterker nog, iedere keer dat ik hetzelfde sommetje maak komt er iets anders uit. Zelfs met een rekenmachine. Cijfers hebben dus ook niks met mij.
Het invullen van mijn belastingformulier was dan ook altijd verschrikkelijk.
Als zelfstandige vrouw vond ik dat ik het zelf moest kunnen, ondanks dat cijfertrauma en ondanks de hulp die ik aangeboden kreeg. En iedere keer was het weer een langdurige en uiterst vervelende procedure. Dat werd nog versterkt omdat ik door de zenuwen voortdurend alles kwijt was: jaaropgave, bankoverzichten, WOZ waarde etc.

Toen kwam 2012 en bleek het grootste deel van mijn inmiddels digitale aangifteformulier al ingevuld te zijn, wat een zegen, wat een tijdswinst en vooral wat een plezier!
Binnen 20 minuten was alles klaar en van de jaarlijkse frustratie was geen sprake.
Dus toen ik vorige week de blauwe envelop kreeg met de boodschap dat ik weer gebruik kon maken van een deels ingevuld formulier zag ik alles vol vertrouwen tegemoet.

Vandaag was het zo ver. Ik ging er voor zitten en opende de belastingsite.
Tot mijn verbazing lukte het niet om “aangifte” aan te klikken. Ook kreeg ik allerlei dure hulptelefoonnummers in beeld. En wat raar, in plaats van www.belastingdienst.nl stond er opeens ww2.belastingdienst.nl. En het was ook een gekke site, met foto’s van een vliegtuig, een zwembad, een verliefd paar bij de zee en een groot bed. Wat ik ook deed (opnieuw intypen, alles afsluiten en opnieuw beginnen etc.), niets hielp. Weer frustratie dus!
Uiteindelijk ten einde raad de belastingtelefoon gebeld. Een ontzettend vriendelijke stem leefde met me mee, beaamde dat dit niet de site van de belasting was en vroeg hoe ik het gespeld had. Met het schaamrood op de kaken moest ik constateren dat ik belastingsdienst had ingetypt….
Heb ik nu dan ook al niets meer met letters? Het moet niet erger worden.

En nu heb ik mijn aangifte klaar en verstuurd! Er was nóg meer van te voren ingevuld en het hele proces besloeg amper een kwartier. Ze hebben daar gewoon gelijk: niet leuker maar wel heel veel makkelijker!
Zou het dan volgend jaar toch kunnen, aangifte doen zonder frustratie?

Delen is fijn:

8 Reacties

 1. ik kan daar ook zo niet tegen.
  heb ook al die jaren lopen foeteren, waarom die stomme idioten dat ding niet voor mij invulden. Als ze het kunnen controleren, kunnen ze het ook vooraf invullen.
  en inderdaad erg blij dat ze dat nu eindelijk doen.

  ik kan ook nooit vinden wat ik waar moet invullen. Zonder Sacha kan ik het niet eens

 2. hallo Liesbeth

  Je hebt het niet fout ingetypt. Mij overkwam hetzelfde. Ik vermoed dat dit ‘fishing’ is om zó achter je DiGiD code te kunnen komen. Misschien is het raadzaam om je password voor de DiGiD te veranderen. Mocht ik meer te weten komen over deze ww2 ‘belastingdienst’ dan laat ik het je even weten!
  groet!

 3. Hoi Appie,

  Dank voor je aanvulling! De belastingdienst gaf aan het nog niet eerder te hebben gehoord. Je verklaring lijkt me de juiste en ik ga mijn DiGiD veranderen.
  Fijne Paasdagen!

 4. mijn oudste zoon heeft veel verstand van computers. hij heeft ernaar gekeken en hij kon geen spyware vinden. Lijkt dus mee te vallen. Maar beter te voorzichtig dan net niet voorzichtig genoeg!

  jij ook fijne Paasdagen!

Geef een reactie

[postlist id="513"]