2

#35donkeredagen #dag10

Op verzoek van Else Kramer, de fotografe die deze #35dagen organiseert, schrijf ik niet wat de exacte foto opdracht is. Soms is dat makkelijk te herleiden, soms niet.

Omdat de tuinmannen vanmorgen al om 8.15 uur voor de deur stonden moest ik weer vroeg op. Maar daar heb ik dan een opgeruimde tuin voor teruggekregen! Ben zelf altijd lang bezig met blad harken maar dat kon nu niet omdat er overal takken eneen omgewaaide boom lag. Nu is allesweg en zijn zelfs de hoekjes bladvrij, leve de bladblazer! Om half tien ik kon ik dan ook vanaf mijn hometrainer naar een brandschone tuin kijken!

Die hometrainer staat in het tuinhuis. Ik heb een vreselijke hekel aan het fietsen op dat ding, ga veel en veel liever lekker naar buiten op mijn bijzondere fiets. Maar dat is nu geen optie, te koud en vaak ook te donker. De hometrainer is dan ook een goed alternatief om nog een beetje in beweging te komen ter voorbereiding op op heup 2.

In het tuinhuis staat ook mijn fietsdrager opgeslagen. De éénpersoons fietsdrager met oprijgootjes waar ik mijn bijzondere fiets zo op kan rijden. Hij gaat mee naar Ameland en ik ben van plan het komende jaar (het eerste jaar van mijn Nieuwe Leven!) hem ook mee te nemen als ik naar vrienden ga. Het is leuk ergens anders te fietsen  al blijf ik het hier ook onveranderd mooi vinden.

Het is alleen een heel gesjouw om die fietsendrager op de auto te krijgen. Als hij eenmaal op de trekhaak zit is er geen vuiltje meer aan de lucht, maar dat gesjouw weerhoudt me ervan hem er ‘even’ op te zetten. Gelukkig zit hij met een slot aan de auto vast dus als hij eenmaal zit hoeft hij er ook niet een twee drie weer af.

Ik ben niet zo goed in sloten. Weiger nog steeds van mijn huis een rondom beveiligd fort te maken! Het slot van het tuinhuis is dan ook van twijfelachtige signatuur. Desondanks werkt het, hoe simpel het ook is. Bovendien vind ik dat het een beetje bij de rustieke deur moet passen, en bij de antieke simpele klink. En dat is redelijk gelukt.

En dat gekke rondje? Daar zat het oude slot dat niet meer werkte. 
Er paste precies een noest van een stukje kachelhout in!
Delen is fijn:

2 Reacties

  1. Die sloten passen zo in de collectie Op en Rond de Deur.
    Ik heb weer genoten van je beide verhalen. ’t Is net of ik even over je tuinhekje hang en de krant heb aangereikt.

Geef een reactie

[postlist id="513"]