3

#35donkeredagen dag 16

Op verzoek van Else Kramer, de fotografe die deze #35dagen organiseert, schrijf ik niet wat de exacte foto opdracht is. Soms is dat makkelijk te herleiden, soms niet.

De dag voor kerstmis. Voor sommige mensen de belangrijkste dag om te vieren, voor anderen gewoon de dag voor de kerst. Voor mij stond vandaag in het teken van mijn nieuwe e-reader, het afscheidscadeau van mijn werk. En die e-reader blijkt niet zo eenvoudig! Gisteren kreeg ik hem niet aan de praat dus terug naar de winkel. Gelukkig komt hij van mijn eigen vertrouwde boekwinkel om de hoek waar ze me altijd willen helpen en waar ik hem kon achterlaten.

Vanmiddag kon ik hem al weer ophalen. Eerst de gebruiksaanwijzing maar eens doorgewerkt. Toen het apparaat aangesloten op mijn laptop en geprobeerd de boeken die ik al van een collega had gekregen (9000 stuks….) er op te zetten. Probleem! Kan ze nergens meer vinden…. Hele laptop doorzocht maar ze zijn en blijven zoek. Op zich geen grote ramp want ik mag het sticky vast weer lenen maar ik voel me er zo onnozel door. Ik ben er uren mee bezig geweest om alles te downloaden, dat toch terug te vinden moeten zijn?

En opeens merk ik dat ik er niet anders van word. Dat niet zoals anders onmiddellijk de stress toeslaat. Stress van verspilde tijd, van geen tijd om het over te doen, van zie je wel het lukt niet. Stress die zo maar mijn dag kon verpesten waardoor ik vaak de rest van de tijd ook verlummelde.
Wat bijzonder dat ik nu al een ander gevoel heb!

De dag voor kerstmis. Buiten stormt en stortregent het. Binnen branden de kachel en de kaarsen. En natuurlijk de kerststerren! De mooie Zweedse houten kerststerren die ik ieder jaar op de eerste Advent ophang. Geen kerstboom, wel licht.
Licht van de vlammetjes van de kaarsen, licht van de dagen die al weer langer gaan worden, licht in plaats van stress. Fijne Kerstdagen!

Delen is fijn:

3 Reacties

  1. Mooi dat je geen stress ervaart terwijl dat voorheen wel het geval was. Bijzonder wel! en plezierig naar ik aanneem. En is het inmiddels gelukt met de e-reader? fijn dat je ‘m zo snel etrug kreeg, heb je de tijd om er gewend mee te geraken en wellicht de 9000 boeken er op te zetten. Plezierige dagen! Zon straalt hier inmiddels na een inderdaad zeer stormachtige dag gisteren.

  2. Fijne dagen gewenst.
    Na de bakken regen en storm van gisteren staat er nu een zonnetje.
    Weet je wel zeker dat die 9000 boeken goed opgeslagen waren?
    Succes met je nieuwe speeltje.

Geef een reactie

[postlist id="513"]