0

#35dagen dag 16

Vrienden van mij hebben een huisje op Ameland waar ze een groot deel van hun vakantie doorbrengen. En wat is het heerlijk dat ze regelmatig vragen of ik een paar dagen kom! Ben dan ook vanmorgen samen met mijn bijzondere fiets op de boot gestapt en naar het eiland gevaren.
Het is hier heerlijk. Prachtig weer, een schitterend strand, een zee met flinke branding en lieve vrienden, niets meer te wensen dus! En wat komt het goed uit dat ze in het bezit zijn van een computer en een internetverbinding zodat niets de foto’s en het bloggen in de weg staat.

Vanmiddag zijn we naar het strand gefietst. Ik hou ongelooflijk veel van de zee en het strand, ben er zo ongeveer opgegroeid en vind dat eigenlijk het enige echte gemis aan Friesland. De Friezen hebben het weliswaar over het strand van Lemmer maar de waarheid gebiedt te zeggen dat dat niet meer is dan een hoopje zand aan het IJsselmeer. En zoet water dat helemaal niets met de zee te maken heeft.
Maar hier is dat anders, hier zijn de echte zee en het echte strand.

Om aan de opdracht van vandaag te kunnen voldoen zijn we met een zak vol schoenen naar het strand gefietst. Schoenen van iedereen die hier in het huisje woont. Tot groot plezier van een paar ‘badgasten’ begonnen we de schoenen op te stellen. Midden in het zand, aan de duinrand, bij een duinpaadje, met de zee als achtergrond, in een recht rijtje, een scheef rijtje, één paar alleen etc. Ze begrepen absoluut niet wat we aan het doen waren maar bleven ons vol verbazing in de gaten houden. Uiteindelijk was de fotosessie klaar en zijn we naar huis gefietst.

Wat is het heerlijk om hier te mogen zijn en weer een paar dagen van de zee te kunnen genieten. Morgen gaat er zeker gezwommen worden, een voorrecht in de warme dagen die er aan schijnen te komen.
En wat een voorrecht om vrienden te hebben met wie ik dit mag delen!

Delen is fijn:

Geef een reactie

[postlist id="513"]