5

Ze hangen weer en iets met een auto!

Het gaat beter, véél beter!
Geen krukken meer, een knie die voorzichtig herstelt en na een behandeling van de osteopaat nauwelijks meer hoofdpijn.

Het is ongelooflijk hoeveel energie ik krijg van het me weer kunnen bewegen want wat is pijn toch vermoeiend. Toch verbaas ik me er iedere keer weer over dat je de hevigheid van die pijn ook weer snel vergeet want pijn is niet meetbaar. Gelukkig maar.

De dagen en de weken vliegen voorbij, de eerste echte herfststorm zorgde voor kale bomen en zomerbanden werden vervangen door winterbanden. Omdat ik daarvoor toch moest wachten maakte ik een afspraak met de mannen van de verkoop.

20161122_125652Mijn trouwe blauwe C3 is bijna veertien jaar en ik heb besloten hem in het voorjaar in te ruilen voor een tweedehands automaat.
Beter voor mijn lijf en leden.

En wat kan het wonderlijk lopen.
Er was nét een C3 binnengekomen van een oude dame die iedere twee jaar haar automaat inruilt met 10.000 km op de teller. Zo ongeveer de ultieme mogelijkheid!

Maar er was nog een optie. Het oude model C3 dat ik juist zo karakteristiek vind wordt vervangen door een nieuw model en dat nieuwe model wordt nu breed in de markt gezet. Geen vooruitgang wat mij betreft want ik vind de nieuwe lelijk en héél duur.

Natuurlijk zijn er nog nieuwe ‘oude’ modellen maar ik had al besloten voor tweedehands, mede op advies van mijn garage. De eerste tweedehands auto van mijn leven…

H (de verkoper) komt met een tweede voorstel, nl. een offerte voor een nieuwe C3 van het oude model. En na wat heen-en-weer praten over de waarde van mijn oude auto, een trekhaak etc. komt er een scherpe prijs die maar € 1600 boven de prijs van de tweedehands auto ligt! Veel geld natuurlijk maar op het totale bedrag is het niet veel.

Gelukkig heb ik geen haast, dat helpt. Mijn planning voor een andere auto is pas komend voorjaar.
Dus ga ik naar huis met de afspraak dat ik na zal denken, dat hij met een (nog) scherper aanbod moet komen en dat we de volgende dag verder praten.

En dan gaat het snel want ja, hij komt met een nóg scherper aanbod! En als we op het punt staan elkaar te vinden lukt het ook nog inclusief winterbanden.
Het grote voordeel van een garage waar je al heel lang komt – ze gunnen het me!

20160604_112924Natuurlijk zijn er ook nadelen want er valt weinig meer te kiezen qua de kleur en al helemaal geen blauw. En er kunnen geen cd’s meer in en er is geen vakje meer voor een waterflesje.

Maar er is wel airco en er hoeft nooit meer te worden geschakeld. Laat de files in de brandende zon nu maar komen. ik durf weer naar Zweden!

 

Maar eerst het staartje van de herfst nog met een tuin vol gevallen bladeren.
Daarom kwamen de tuinmannen nog een uurtje. Inclusief bladblazer.
Gelukkig werd het meeste met de hand geveegd en de blazer tot het laatst bewaard want ze waren er al om acht uur en de buren sliepen nog.

Alles is opgeruimd, de tuinslag hangt binnen, de gieters staan op hun kop onder het werkblad en het beeld van mijn moeder staat in het tuinhuis.
Laat de winter maar komen, ik ben er klaar voor!

 

En die winter is in aantocht want het vriest al twee nachten.
Zondag was het 1e Advent en dan mogen de Adventssterren weer voor de ramen. Straks komen daar ook de Zweedse trappetjes nog bij. Eigenlijk zijn ze spuuglelijk maar ik ben er zo aan gehecht en ze doen me zo aan Zweden denken.

Mijn houtkacheltje brandt en de P’s liggen of eronder of op de schoorsteenmantel van de grote gaskachel die nu ook weer aan is. Het lijkt bijna op een winterslaap al loopt Pepijn iedere dag nog wel een rondje door de tuin als ik op de HT ga fietsen.

 

Net als de P’s geniet ik van de warmte en de gezelligheid in huis.
Van het lezen dat opeens weer wil en zelfs zo nu en dan weer van mooie muziek.
Van vrienden zoals P die me kwam helpen bij het opschonen van mijn mobiel en mijn laptop.
Van de dag bij M&W in hun dijkhuisje aan de IJssel.

Maar het allermeest geniet ik van het me eindelijk weer beter voelen en van de energie die dat geeft.
Energie om te genieten en van alles te ondernemen.
Energie om weer te leven!
20161125_165159

 

En morgen?
Morgen ga ik, als ik tenminste deel III heb gevonden, met mijn oude trouwe C3 naar de garage maar ik durf hem nog niet te vertellen wat er dan gaat gebeuren…

 

 

Delen is fijn:

5 Reacties

  1. Wat fijn Liesbeth dat het weer vooruitgaat. Die auto is natuurlijk geweldig. Maar ik ben misschien wel blijer met het feit dat het lezen weer lukt!!!

  2. Het ritme wat jij voor ogen had is weer daar, fijn. PIJN veranderd je denken, veranderd je zijn.. Letters vreten lukt dan ook beter..

    Een auto is dus te koop en mogelijk te duur of te blauw. Als tie jou maar naar Zweden met de airco aan, brengt.
    Al ben ik wel benieuwd of die monteur of jij uiteindelijk een keus hebt gemaakt?
    In iedergeval is het een goede keus ;-)))

Geef een reactie

[postlist id="513"]