4

Weer een stukje verder

Het huisje waarin ik woon is niet echt groot. Sterker nog, ik noem het mijn kabouterhuisje. Groot genoeg om in te wonen maar het heeft wel zo zijn beperkingen. Zeker als je een verzamelaar bent. En dingen die ruimte innemen terwijl je er mee bezig bent of die eigenlijk even moeten blijven liggen zijn bijna onmogelijk. Dat wordt dan nog versterkt door een drietal poezen die ook zo hun hobbies hebben en zich graag overal mee bemoeien.

Nu ben ik van oorsprong niet onhandig en heb altijd veel plezier gehad aan het repareren van dingen of van klusjes in en om mijn huis. Maar aan dingen als naaien etc. heb ik altijd een gloeiende hekel gehad. De belangrijkste reden was dat ik geen tijd had. Maar daar kwam bij dat er geen ruimte was voor de naaimachine en al helemaal niet voor het even te laten liggen van de spullen.

En nu is mijn Nieuwe Leven begonnen en is er wel tijd. Tijd voor dingen die misschien niet allemaal even leuk maar toch zeker nuttig zijn. Naaien valt voor mij in deze categorie. Bovendien lijkt het me wel wat hebben om zelf iets te kunnen maken. Ik hou van makkelijk, mijn uiterlijk maakt me weinig uit dus waarom niet zelf iets proberen! Maar…die ruimte!
Gelukkig ben ik in het bezit van een prachtig tuinhuis annex gastenverblijf. Vroeger stond daar een houtkacheltje en zat ik er heel veel. Door een BB (Boze Buurman) moest de OUitzicht tuinhuishoutkachel weg zodat er een gaskachel is gekomen. Dat was ontzettend jammer. Het goede nieuws is dat de houtkachel nu in mijn ‘gewone’ huis staat waar ik er ongelooflijk van geniet. Het slechte nieuws is dat ik zelden meer in mijn tuinhuis ben. Dus denk ik al tijden na over een herbestemming waardoor ik dat prachtige huisje met openslaande deuren en uitzicht op de tuin beter kan benutten en die heb ik nu gevonden.
Het wordt mijn atelier!

Voordat het zover is moest er nog het een en ander gebeuren. De grote vaste hoekbank die nooit echt lekker gezeten en neemt te veel ruimte in dus heb ik bedacht dat hij gehalveerd én lager gemaakt moet worden. Ook zal er stevig moeten worden opgeruimd. En opruimen betekent wegdoen. Niet mijn sterkste kant maar het gaat gebeuren! Het wachten was op Jan de timmerman voor de ingreep aan de bank. En natuurlijk aan de dingen die daar dan weer het gevolg van zijn want zo gaat het altijd.

Nieuwe bankEn vandaag is Jan begonnen! De bank is gesloopt en er komt een andere constructie. En in de ruimte die nu vrijkomt komt mijn nieuwe piano want dat is altijd een hartewens geweest: iets doen met muziek. Voorlopig op een keyboard van goede kwaliteit en daar hoeft niemand getuige van te zijn! Misschien gaat er ooit zelfs nog wel geschilderd worden en de hometrainer houdt zijn prominente plek voor in de winter.

Heerlijk dat ik eindelijk zo ver ben en dat er nu echt iets gaat veranderen. Eerst opruimen, dan wegdoen, dan schoonmaken en dan?
Dan ga ik eindelijk die naaimachine aanschaffen!
Een simpele naaimachine waar géén geborduurde olifantjes uitrollen.
Eén met een gebruikersvriendelijke handleiding.
Eén waar ik niet zo zenuwachtig van word en die niet meteen kapot gaat als ik er naar kijk.
Een naaimachine in mijn eigen tuin-atelier!IMG_0388

 

Delen is fijn:

4 Reacties

  1. Wat een fantastische bestemming en wat een levenslust om aan al deze nieuwe dingen te beginnen. Dat atelier gaat wel wat worden!

Geef een reactie

[postlist id="513"]