7

Timmermannen, heel veel tuin en het Sneekermeer.

Wat een week, het leek wel of hij drie weken duurde! Ging naar vrienden in Leidschendam, naar twee tantes op leeftijd (83 en 92!) in Enschede en Borculo, had de timmermannen voor nieuwe dakplanken op mijn tuinhuis, kreeg wéér nieuwe planten en incasseerde mijn verjaarscadeau. Al met al een heleboel.

Chris dak klEerst de timmermannen. Ze kwamen vroeg en hebben hard gewerkt. Oude verrotte planken er af, nieuwe op maat, een mooi ‘makelaartje’ als cadeautje en een nieuw werkblad voor mijn potten en andere spullen.
Het is prachtig geworden en hoeft nu in geen twintig jaar weer.
Geruststellend.

De tuin blijft heel veel aandacht vragen.
Ik krijg veel planten en daar ben ik heel erg blij mee, maar ze moeten er ook allemaal in. En omdat het zo droog is moet er ook gesproeid. Gelukkig had ik voor het eerst mijn nieuwe tuinhulp S, stagiere van mijn ‘echte’ tuinman en de zoon van een oud collega.
Wat heerlijk dat hij me de komende tijd wil helpen! We hebben samen alle nieuwe planten gepoot en overmorgen komt hij weer.

En er was nog meer. tuin,grintpaadjes,Voor mijn verjaardag in januari kreeg ik een dagdeel tuinhulp cadeau.
Vriendin H met dochters W&M kwamen op Koningsdag om de grintpaadjes schoon te wieden. Heel veel werk want ik wilde de Vrouwenmantelstekjes die overal wortelden graag bewaren om randen langs de nieuwe border te maken. En wegdoen is bovendien niet zo mijn ding.

tuin,tuinkabouter,poes Petter,Koningsdag
Het was stralend weer en we genoten allemaal, inclusief de poesjes die om ons heen rommelden.
Nu zijn de paadjes schoon en is het een heel ander gezicht.
De volgende dag begon het te regenen, ook een cadeautje.
En ik zet iedere dag wat plantjes terug.
Het vordert en heel langzaam begin ik weer van mijn tuin te houden!

 

Jouster vaartje, zeilen, SneekermeerMaar de mooiste dag was toch de dag dat ik met vrienden op het Sneekermeer zeilde.
Het Sneekermeer waar ik ieder rietpolletje ken omdat ik er tien jaar zeilinstructie heb gegeven.
Het Sneekermeer waar nu nog bijna niemand was.
Het Sneekermeer dat overal gouden rietranden had en waar de dotters begonnen te bloeien.
Koffie drinken aan een steigertje in de zon, tussen de ganzen en allerlei rietvogeltjes.

 

Genieten van de stilte, het water en de rust.Sneekermeer, baken Sybesleat, zeilen
Er gaat toch niets boven een bootje op het water…

Delen is fijn:

7 Reacties

 1. Oh, wat een mooie buitenweek weer. Zo leer ik je ook steeds beter kennen.. instructrice, da wis ik nie 😉
  Met die tuin komt het goed.. langzaam aan, wel leuk om zo te volgen via de foto’s.
  Ik die 1x mee vaarde tijdens de Sneekweek in een ander leven en op Camping De Domp kamperen.

  • Ja, altijd gezeild, ook rond Engeland en langs de Scandinavische kusten. De Domp ken ik, jullie waren daar vast tijdens de Sneekweek.
   En ja, met de tuin gaat het vast goedkomen. Het is alleen niet handig dat ik volgende week naar Zweden ga, slechte timing!

 2. Wat ziet je tuin er goed uit!
  Kom je de volgende keer langs Alphen ( als je toch in Leidschendam bent) :-):-)

  • Als ik een volgende keer in Leidschendam blijf slapen zeker! Nu was ik op één dag heen en weer en dat is te kort voor twee leuke bezoekjes.
   Maar het gaat absoluut gebeuren…

Geef een reactie

[postlist id="513"]