vijver,ijs,zon,februari,2016
1

IJs op de vijver en tv in het tuinhuis

vijver,ijs,zon,februari,2016Het was koud vannacht. En windstil.
Ideale omstandigheden voor ijs dus vanmorgen lag de vijver te schitteren onder een strakblauwe lucht.
En wat is het gek om te zien dat de dotter al een flinke plant is die gewoon doorgroeit onder en door het ijs. Zo vroeg is hij nog nooit geweest dus ik heb dat nog nooit eerder gezien.

De zon schijnt en het is moeilijk om te besluiten of ik kies voor de HT of voor de ‘echte’ fiets.
Buiten fietsen is natuurlijk veel lekkerder, zeker op deze prachtige dag. Toch wordt het de HT want ik kan niet meer zonder! Ik fiets nu 18/21 minuten en dat gaat steeds makkelijker. Met tot slot slot een warme douche gevolgd door een koude – heerlijk!

Door dat dagelijkse HT-ritje kom ik weer iedere dag in mijn tuinhuis en dat is goed.
Vroeger was ik er vaker dan in mijn ‘gewone’ huis maar nadat in 2003 de houtkachel weg moest van de Boze Buurman kwam ik er alleen nog in de zomer. Het voelde niet meer goed en mijn houtkacheltje stond vanaf toen in het kabouterhuis dus wat zou ik in de winter bij een gaskachel in een tuinhuis gaan zitten…

tuinhuis,zon,tuinatelier,atelierToch is het een dierbaar plekje.
Licht, zonnig en met uitzicht op de tuin.
En alles is er.
Er kan koffie en thee worden gezet, er is internet, er is een toilet en een slaapzoldertje met een groot bed, een radio en veel cd’s en een tv. Alles dus. Maar toch zit het niet meer in mijn systeem.

Vroeger stond er een gigagrote oude tv die aangesloten was op de kabel. Twee jaar terug verving ik die grote kast door een mooi plat tv-tje. Maar wat we ook probeerden, het lukte niet om beeld te krijgen. Heel veel ‘deskundigen’ bogen zich erover maar zonder resultaat en daar had ik me eigenlijk al bij neergelegd.
Tot ik me opeens realiseerde dat ik over was gegaan op digitale tv en dat de kabel die naar het tuinhuis liep allang niet meer was aangesloten…

Vrienden van me hoorden dat en gaven me een overbodig geworden Digitenne-systeem te leen om te proberen of dat zou werken. De zak met de ontvanger en de antenne lag er al zeker een jaar en ik had geen idee waar ik moest beginnen. Maar P&J wel! Zij kijken al jaren via Digitenne en kwamen gisteren om me te helpen. En dat bleek een hele operatie.

Digitenne,tuinhuis,stok,antenneBinnen was het signaal onvoldoende. Buiten aanvankelijk ook.
Maar P is niet voor één gat te vangen en bedacht dat de antenne hoger moest. Dus alle stokken die we konden vinden deskundig aan elkaar geknoopt met bovenin de antenne en ja – prachtig beeld! Alle zenders geïnstalleerd en toen heel voorzichtig geprobeerd of alles bleef werken met de antenne binnen.
Ook dat bleek te gaan, met een klein beetje storing. Oplossing: een versterkertje erbij voor het signaal!

Nu staat helemaal niets meer in de weg om het tuinhuis de nieuwe bestemming te geven waar ik al zo lang over loop te denken. Een tuinatelier!

Een werkplek waar ik een naaimachine kan laten staan en waar ik niet alles direct weer hoef op te ruimen zoals in mijn kabouterhuis, waar ik heel misschien iets met verf wil gaan doen, waar misschien zelfs ooit muziek zal worden gemaakt – kortom, een nieuwe bestemming.

En morgen?
Morgen moet ik eindelijk een afspraak maken voor de APK.
Niet alleen voor mijn auto maar ook voor mijn nieuwe heupen…

 

Delen is fijn:

Eén reactie

Geef een reactie

[postlist id="513"]