3

Groen, groener, groenst

Sinds ik weer thuis ben probeer ik zoveel mogelijk te fietsen. Het is lekker om te bewegen, het is goed voor mijn lijf en ik geniet van het buiten zijn.
De afgelopen dagen viel me op dat het hier zo groen is. Een goede vriend van mij omschreef het ooit treffend met de woorden “toen God aan Friesland toe was had hij alleen nog maar groen!” Zo lijkt het inderdaad al zijn er prachtige waterkanten vol bloemen. En natuurlijk bestaan er heel veel verschillende tinten groen!

Toch is er ongelooflijk veel variatie én er is van alles te zien en te horen, vooral veel vogels. Van de koekoek, allerlei weidevogels zoals kievieten en scholeksters, eenden, waterhoentjes, meerkoeten, een vader en moeder gans met zeven jongen tot ooievaars die hoog boven me op de termiek dreven. Ook zag ik een grote roofvogel die verdreven werd door drie zeer goed samenwerkende kleinere vogels en het hazenpad koos.

Het was het een stralende dag en ik besloot naar de kaasboerderij te fietsen. Kaasboerderij De Gelder in Tijnje, waar ze Tynjetaler maken, een heerlijke gatenkaas die een beetje op Emmentaler lijkt. Via een omweg langs het water en door de weilanden was het ruim een uur fietsen dus rustte ik met de kaas in mijn fietstas nog even uit op het bankje voor de winkel. En omdat ik een andere weg terug wilde keek ik op mijn mobiel naar Google maps. De eigenaar kwam naar buiten en we raakten in gesprek over het gebruik van social media. Ze vertelde dat ze daar eigenlijk meer mee wilde maar dat ze niet zo goed wist wat ze moest vertellen. “Want ach, alles wat we doen is eigenlijk zo gewoon.”

Ik ken het bedrijf een beetje en weet dat het helemaal niet gewoon is, dat ze heel veel landelijke prijzen winnen, dat ze een prachtig familiebedrijf zijn met een hele mooie stal en dat het best bijzonder is wat ze allemaal voor elkaar hebben gekregen.
En ik voelde dat mijn handen jeukten!

Wat zou het leuk zijn om ze te helpen, regelmatig foto’s te maken, te twitteren en wat met hun op zich uitstekende Facebookpagina te doen….
Maar ik heb me ook voorgenomen dat ik me deze zomer nergens aan wil binden! Toch voelde ik dat de positieve energie begon te stromen dus deelde ik dat met haar. Ze begreep het heel goed en gaf aan dat ze er graag eens over wilde denken en dat ze alle begrip had dat ik even geen afspraken wilde. En we concludeerden dat we het allebei zo’n leuk gesprek hadden gevonden!

Of hier een vervolg op komt of niet, wat was het fijn om weer ergens enthousiast over te kunnen zijn. Om weer te voelen dat er dingen zijn die ik kan en die ik leuk vind!
Dingen om samen met anderen te doen.
Zo heeft iedereen zijn eigen energiebron en wat is het heerlijk die (weer) te ontdekken.

Onderweg naar huis reed ik weer door het groene Friese land. Het was overal nog stiller dan anders want de wedstrijd tussen Nederland en Chili stond op het punt te beginnen. Ik heb niet veel met voetbal en genoot van de rust en de weilanden.
Midden in een weiland, echt in the middle of nowhere, zag ik opeens iets oranje’s schemeren.
En dáár krijgen anderen dan weer energie van!

 

Delen is fijn:

3 Reacties

Geef een reactie

[postlist id="513"]