0

Feest der herkenning en heel veel #Ziggo!

De afgelopen weken stonden in het teken van ‘buiten’.
Buiten in de tuin, buiten in de sauna en zelfs buiten op het Sneekermeer.
Daar was het voorjaar met alles wat daarbij hoort!

Mijn tuin veranderde van een kale tuin in een groene tuin.
Een tuin waar opeens allemaal bekenden met hun puntjes boven de grond kwamen.
Waar zich plantjes ontvouwden waarvan ik vergeten was dat ik ze had en waar ik oude bekenden begroette.
Kortom – een feest der herkenning!

De dotters in de vijver waar de salamanders en de kikkers tussen door zwemmen, de wilde orchideeën, de acanthussen, floxen, wederik, Pinksterbloemen, madeliefjes en heel veel ooievaarsbekken. De Zweedse ooievaarsbek bloeit zelfs al met op de achtergrond bloesem van de appelstruik en mijn kabouter lacht en ziet dat het goed is.
Wat geniet ik toch intens van deze tijd.

Natuurlijk is niet alles rozengeur want ook het zevenblad groeit op sommige plekken weelderig en het gras staat vol paardenbloemen. Gelukkig helpt DJ, mijn nieuwe tuinkabouter, mij met het zevenblad. Hij is al twee keer komen plukken en hij heeft gisteren op het inmiddels kale stuk overal de geranium macrorrhizum gezet. Het is me al op heel veel plekken gelukt zo het zevenblad onder controle en zelfs weg te krijgen!

Ook de potten doen het goed. De aardbeien in de hangpotten zijn vernieuwd, de Oost Indische Kers en de dille zijn al groen, de beukjes en de vlinderstruik-in-de-pot staan er prachtig bij en ik heb drie aardappels gepoot om krieltjes te krijgen. Kan dat soort projecten niet laten. De lathyrus is gezaaid maar die heeft warmte nodig om te kiemen en die warmte is opeens weer ver te zoeken.
En ik vlocht een nieuw hekje van wilgentenen, met dank aan Marga en Willem!

Met Pasen hagelde het en was er een snijdende ijskoude wind. En dat terwijl ik de bon ‘verzilverde’ die ik van Machteld voor mijn verjaardag kreeg en die goed was voor een klus in de tuin. Heerlijk want nu heb ik een opgeruimd hok met twee schone tuinstoelen en heel veel ruimte voor potten, bakken, gieters en teilen. Ze heeft keihard gewerkt ondanks de spinnen die uit hun winterberging kropen…

Gelukkig brandde de kachel en dat doet hij nog steeds want het vriest ’s nachts en het is overdag hooguit tien graden.

Helaas had ik ook weer een intensief contact met Ziggo. Op een vrijdag bleek er een storing te zijn. Twitter gaf aan dat alles weer goed was op een paar abonnees met vaste telefoons na waar ik bij bleek te horen. Dus mobiel gebeld maar ze waren er nog mee bezig, prima. Op advies van Ziggo mijn modem gereset waarna er noch wifi, noch internet, noch vaste telefoon en zelfs geen 4G meer bleek te zijn!  Weer mobiel gebeld, ruim 1.5 uur aan de telefoon gehangen met als konklusie ‘het ligt aan een kastje, er komt een monteur’.

Dat bleek echter pas ruim vijf dagen later gepland te kunnen worden, volstrekt onacceptabel in deze tijd. Dus geen blog schrijven, geen belasting invullen, de afspraak met de bank niet kunnen voorbereiden etc. Gelukkig kon wel mijn 4G verbinding worden gerepareerd zodat ik tenminste mijn mails en mijn andere accounts kon lezen. Als ‘pleister op de wonde’ werd me een Horizon-box aangeboden, inclusief gratis installatiemonteur.

De storingsmonteur kwam, zag, deed iets met het modem en was binnen vijf minuten klaar – alles werkte weer. En hoe dat allemaal kon wist hij ook niet. Wel jammer dat een uur na zijn vertrek alles weer dood bleek te zijn.

Dus weer bellen met de klantenservice waar ik eindelijk iemand trof die verstand van zaken had.
We bedachten dat de monteur die de volgende dag de Horizon-box kwam installeren ook naar de storing zou kijken en dat er voor de zekerheid nog een derde afspraak met een andere storingsmonteur gemaakt zou worden.

En toen kwam Joost, Joost van de Horizon-box.
Hij kwam fluitend binnen, was al geïnstrueerd en had alle tijd. Wat een verademing! Zonder mopperen kroop hij onder en achter de kasten, verving kabels, legde nieuwe contactdozen aan, installeerde en passant het nieuwe kastje, dronk heel veel koffie en had zichtbaar plezier in zijn werk!

Zijn advies was alles even af te wachten en monteur nummer drie gewoon te laten komen
want je wist maar nooit.
En zo is het gegaan maar gelukkig kon hij direct weer vertrekken want alles werkte prima.

Nu kan ik vier programma’s tegelijkertijd opnemen terwijl ik naar een vijfde programma kan kijken.
En alle afleveringen van een serie opnemen, met één druk op de knop.
Maar wanneer moet ik daar in vredesnaam naar kijken?

Want ik wil in mijn tuin!
Kijken naar alles wat me iedere dag weer met verwondering en intense blijdschap vervult.
En waar nog héél veel te zien en te doen is voordat ik naar ‘mijn andere land’ vertrek want dat duurt niet meer zo lang!

 

 

 

Delen is fijn:

Geef een reactie

[postlist id="513"]