slotenmaker,slot,24Hslotenmakers
8

Belazerd of niet???

Drie dagen geleden stonden we voor mijn voordeur.
Het slot, dat al een tijd moeilijkheden gaf, weigerde nu echt. Geen beweging in de sleutel te krijgen! Op zich geen ramp want de sleutel past ook op de achterdeur maar als mijn steegdeur op de grendel zit wordt dat een hele onderneming en dat is niet handig.

Dus op zoek naar een slotenmaker.
Op internet bood “24Hslotenmakers ook in Gorredijk” zich aan. Ik belde, legde uit wat er aan de hand had, benadrukte dat het geen spoedgeval was en dat ik graag een afspraak wilde maken. Dat kon en ik zou worden gebeld als er een monteur in de buurt was.
Tot mijn verbazing werd ik na tien minuten teruggebeld dat ze vlakbij waren en of ze nú konden komen. Op dat moment was het drie uur en ik moest om half vier naar de fysiotherapeut bij mij om de hoek dus ik zei dat dit me niet goed uitkwam. Dringende verzoek of het tóch niet kon want dan was het maar verholpen. En dat vond ik ook, al was dat met enige tegenzin.

slot,sloenmakersVijf minuten later reed een auto voor waaruit twee keurige doch potige mannen in bedrijfskleding stapten. Helaas sprak de ene alleen Duits en zijn broer, die de oppersleutelaar bleek te zijn, gebroken Duits-Nederlands. Na de klacht gehoord te hebben werd onmiddellijk begonnen met het verwijderen van het slot. Dat begreep ik. De eerste vijf schroeven gaven geen probleem maar de laatste wel.
De schroefkop bleek dolgedraaid bij het er in draaien (“niet voorgeboord mevrouw, dom!”, hetgeen ik een plausibele verklaring vond).

Na veel geboor, gehamer en gedoe werd ook de laatste schroef verwijderd en was het 15.20 uur.
Ik gaf wéér aan dat ik zo weg moest en ze zeiden dat ze het probleem hadden gevonden en konden oplossen. Inderdaad, er werd iets veranderd, er werd flink met olie gewerkt en het slot draaide weer als een zonnetje dus werd het teruggezet op de deur.

Helaas, eenmaal op de deur bleek het probleem niet opgelost.
Raadselachtig, ook voor de oppersleutelaar.
Dus weer het slot eraf en nu helemaal uit elkaar. Dat hielp. Hij kon me precies laten zien waar het probleem zat en hoe hij het kon repareren. Ik blij, hij blij maar het was 15.30 en ik moest echt weg.
Weg zonder dat er een slot op de deur zat en met twee sleutelaars die ik niet kende.
Had intussen foto’s van ze gemaakt voor een blog, daar hadden ze totaal geen bezwaar tegen. Vond dat wel geruststellend en besloot ze dan maar achter te laten in mijn huis. Toen ik dat voorstelde vroegen ze of ik alles af kon sluiten, dat hadden ze liever. Ook geruststellend dus vooruit maar.

Na veertig minuten was ik weer thuis.slot,slotenmakers,rekening,idioot tarief
De voordeur was dicht en de sleutelaars zaten keurig op me te wachten in hun auto voor de deur.
Het slot deed het beter dan ooit te voren! Dat klopte volgens de mannen, want het was fout geïnstalleerd waardoor er twee pennetjes blokkeerden en niet meer konden draaien. Fijn, opgelost!

Ik had al gevraagd of ik contant moest betalen en nee, ze hadden een mobiel pinapparaat. Of de oppersleutelaar maar even aan de tafel mocht zitten om de rekening te schrijven. Natuurlijk mocht hij dat en tegelijkertijd pakte hij het pinapparaat en vroeg of ik wil pinnen. Ik deed dat zonder er bij na te denken, nog in de waan van die hele gekke aaneenschakeling van gebeurtenissen.

Gepind dus tot ik me realiseerde dat ik niet wist wát ik had gepind!
En dat was niet gering: € 301,67! Opgebouwd uit € 159,- voor de eerste 30 minuten, € 30 voorrijkosten, € 35 boren en frezen, € 35 voor 15 minuten meerwerk en wonderlijk genoeg 19%BTW.
En een Duitse bank.
Natuurlijk maakte ik onmiddellijk bezwaar maar daar werd overheen gelopen met de boodschap
“U kunt dit indienen bij uw woningverzekering”. Dat leek me sterk. Op hetzelfde moment vroeg hij me de factuur te tekenen wat ik stom genoeg deed. En daarmee verklaarde ik dat alles van te voren met me was besproken etc. etc. Toen ik zei dat daar geen sprake van was werden de sleutelaars direct minder vriendelijk en voelde ik me alleen in mijn eigen huis geïntimideerd.

Inmiddels heb ik met de verzekering gebeld die me vertelde dat alleen bij sporen van geweld of beschadiging van buitenaf er sóms een deel wordt vergoed.
Ook heb ik gebeld met 24Hslotenmakers omdat ik het niet eens was met de gang van zaken en dat ik niet van te voren over de prijs was geïnformeerd. Na een korte tegenwerping verbrak hij de verbinding.

Het voelt heel dubbel.
Enerzijds:
Mijn slot is uitstekend gerepareerd en draait beter dan toen het werd geïnstalleerd.
Ze hebben hun werk keurig gedaan en hielden zich aan de afspraak toen ik weg moest.
Ik ben afgegaan op mijn intuïtie of ik ze alleen achter kon laten en dat kon. Daar ben ik blij om.

Anderzijds:
Ze hebben me (bewust?) niets over de kosten verteld.
Er valt niets te declareren bij een verzekering.
Ik voelde me geïntimideerd in mijn eigen huis.

Inmiddels heb ik hier en daar wat navraag gedaan.
Konklusie: slotenmakers spelen in op noodzaak. Noodzaak om snel te komen als je voor je deur staat en er niet in kan. Hun idioot hoge tarief is daarop gebaseerd want ‘nood breekt wet’.
Ik had dat van te voren moeten vragen en heb dat niet gedaan.
Voelde me overdonderd door de snelle actie maar toch, eigen schuld.

Heb toch maar even een mailtje naar Radar geschreven, je weet nooit waar het goed voor is.
Want hoeveel mensen zal dit wel niet overkomen?

Moraal van het verhaal: Hoedt u voor slotenmakers, en zeker voor 24Hslotenmakers!

Inmiddels heb ik dit stuk toegestuurd gekregen!
Ben er dus nog genadig van af gekomen……

 

Delen is fijn:

8 Reacties

  1. Zo zijn er op het internet een aantal oplichters actief voor elke beroepsgroep.
    Ik ben blij dat ik daar tot nu toe nog geen last van heb.

    Meelevende groet,

Geef een reactie

[postlist id="513"]