boeken,#50books,lezen
2

#50books vraag 10: Wat zijn de problemen waar jij last van hebt als boekenwurm?

Problemen en boeken, eigenlijk gaat dat nauwelijks samen.  Want boeken zijn een levensvoorwaarde om te genieten en bij genieten horen geen problemen.
Maar met een beetje nadenken komen er toch een paar boven drijven dus daar gaan we!

Uitlenen Ik ben makkelijk in uitlenen omdat ik mooie boeken heel graag deel met vrienden.
Helaas leidt dat soms tot verlies en dat is mijn eigen schuld. Ik schrijf nl. nooit op wat ik aan wie uitleen en kan er dus nooit om vragen! Zet wel altijd mijn naam in een boek maar dat blijkt vaak onvoldoende. Erg jammer maar de oorzaak ligt bij mezelf.

Lezen in bed Iets dat ik al doe vanaf mijn derde.
Toen nog met plaatjesboeken maar al snel met ‘echte’.
Toen nog zonder nadenken over ‘welke houding? Zijn de lettertjes niet te klein? Is het boek niet te dik/zwaar?’ etc. Dingen die met de loop der jaren steeds meer mijn lezen-in-bed gingen beïnvloeden. Want in welke houding lig je én lekker ontspannen én kun je dat boek goed zien? Zijn de letters in een boek niet net te klein om in bed te lezen? En wat doen we met dat geweldige boek dat eigenlijk te dik is om vast te houden? De problemen stegen mee met het stijgen der jaren!
Gelukkig vond ik de ultieme oplossing, de e-reader! De Kobo met verlicht scherm (gebruik hem ook als nachtlampje, ideaal), met lettertjes die in één veeg kunnen worden aangepast en die nauwelijks iets weegt zodat alle standjes mogelijk zijn!

Ruimtegebrek Het is al eerder benoemd, mijn kabouterhuisje is vol.
Vol met boeken wel te verstaan.
Ook mijn tuinhuis is vol. En de gang. En de zolder.
Als ik nog meer boeken koop glij ik af naar zo’n tv programma waar de reinigingsdienst tussen de stapels door op zoek gaat naar mij maar me niet meer kan vinden.
Een levensgroot probleem voor een verzamelaar!
En ook hier ligt de oplossing bij de Kobo. Ik koop alleen nog e-books en ben daar heel gelukkig mee.
Ik kan kopen wat ik wil zonder dat het ruimte in beslag neemt en ik kan overal, echt overal lezen!
Zonder bril, in het donker en buiten in de zon.
Gelukkig blijven er uitzonderingen.
Want de ‘dikke Steinz’ moet je natuurlijk niet als e-book willen.
Wat ben ik blij dat ik weer een beetje ruimte heb kunnen creëren zodat ik hem straks kan ophalen bij de boekwinkel waar hij op me ligt te wachten!

Kortom, ook boekenwurmen hebben problemen maar ik geloof dat ik ze inmiddels aardig
onder de knie heb!

 

#50books is een initiatief van Peter die iedere zondag een vraag over boeken stelt.

Delen is fijn:

2 Reacties

Geef een reactie

[postlist id="513"]